|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2007 9:37 pm Naslov sporočila: Indikator izpraznjenosti baterije |
|
|
Imam sledečo težavo (ali pa tudi ne )
Skratka nabavil sem walkie-talkie (1 par), v katerih sta 2 paketa NiMH celic s po 1,2 volta, skupaj torej 3,6V (600mAh). Seveda je priložen tudi polnilec, vendar se baterije hitro spraznijo (cca 2 dni). Nerodno pa je seveda to, da se spraznijo ravno med pogovorom (delo v gozdu, ipd).
Zanima me, če obstaja kakšna zadeva, ki bi prikazala stanje baterij, ravno ko so še na meji delovanja naprave.
LP Luka
PS: upam, da sem dovolj razumljivo napisal |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2007 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda obstaja. Vprašanje je, če je dovolj prostora v tej napravi, da se lahko zadeva zmontira. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2007 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj večina PMR postajic ima že vgrajen vsaj tri-stopenjski indikator stanja akujev. A tvoj nima? In zakaj imaš prižgana dva dni skupaj?
Moja dva dnt Space 100 imata poleg tega še zvočno opozarjanje slabih baterij (podobno kot NOKIA mobiteli) da bo čez nekaj ur konec pogovarjanja. V stand-by-u in z malo pogovora pa vzdržita stalno prižgana 4 dni z enakimi akuji kot tvoji.
Rešitev tvojega problema je v polnjenju vsako noč za vsaj 2 uri, če ga res potrebuješ vsak dan po nekaj ur. Za to lahko poskrbi kar kakšna cenena stikalna ura.
Jaz imam takšno uro nastavljeno na 4 urno polnjenje 1x tedensko, ker jih ne uporabljam ravno pogosto. Tako so vedno pripravljeni za uporabo ...
Drugo "varovalo" pred izpraznenjem (ravno takrat ko ga najbolj potrebuješ) pa so rezervni akuji ali pa kar alkalne baterije, ki jih imaš s seboj kadar uporabljaš vokiče.
Za vse ostale rešitve pa ponavadi ni prostora ali pa so nerodne za uporabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
če bi postaja imela to indikacijo ne bi spraševal...skratka potreboval bi nekaj enostavnega, z ne preveliko porabo in pa v manjši izvedbi. Prostora pa imam dovolj tudi za kaj "večjega".
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.28 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
A obstaja kakšen namenski čip, ki izklopi porabnik z baterije, ko napetost pade pod odločeno vrednost in prepreči ponovni samodejni vklop ?
Hvala za info.
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni