|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2007 11:09 pm Naslov sporočila: FFC 10 pin |
|
|
Delam si LCD projektor in sem naletel na težavo. Vezje za horizontalo ima prekratek FFC kabelček, da bi ga lahko umaknil izpred TFT zaslona. Zato rabim FFC podaljševalni kabel. Idealno bi bilo, če bi dobil tak kabel ki ima ženski konektor že pritrjen (ni spajkanja). V Skrajnem primeru pa bi si naredil adapter. Kos vitroplasta in na njega dva FFC konektorja. Eno stran bi priklopil na ostoječ kabelček, na drugo stran pa bi dal "podaljšek".
Za omenjenim kabelčkom sem gledal po slovenskih "internetnih" trgovinah. V HTE ni nič od tega, v IC pa imajo konektorje samo do 8 pinov. Kabla z že nameščenim konektorjem pa nisem nikjer zasledil. Torej, kje bi lahko omenjeni kabelček dobil. Nekaj sem improviziral z enik kablom za printer ki ima enak razmak med vezicami (vezice naparjene na folijo; kabel od kontrolerja do brizgalnih šob)ampak ni kontaktov. Lahko ga sicer naročim pri lumenlab ampak je drag 14$ plus 29$ poštnine toliko pa nisem pripravljen dati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2007 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kabli od odsluženih scanerjev. Pa še konektorje dobiš... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2007 1:54 am Naslov sporočila: |
|
|
hmm... mogoče bi se tam kaj našlo. Bom spet moral kaj na cesto dveh cesarjev . Doma imam 3 skenerje. Moram pogledati če imam tiste kable. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma sem pogledal za kabel a ga žal nisem dobil.
Mogoče sem napisal premalo podatkov kak kabel sploh rabim. Torej rabim FFC (Flexible Flat Cable) 10 pin, raster 0.5 mm. Gledal sem po naših trgovinah in kaj takega nimajo, ali pa jaz ne znam najti. TOrej če kdo ve kaj o tem bi mu bil zelo hvaležen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Avg 15, 2007 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz iščem takšen konektor (oz. sem ga iskal ), samo da je 20 pinski. Poglej če ti tukaj kakšen ustreza. Ves material s te strani se da naročiti pri ICju.
EDIT: Drugače pa se najdejo takšni konektorji (s takšnim rastrom) v DVD predvajalnikih. Jaz sem našel v dveh DVD enotah 4 ustrezne konektorje (20 pin). Od teh sta preživela samo dva, ker sem dva po nesreči stopil z vročim zrakom, tako da priporočam razspajkanje z navadnim spajkalnikom in pletenico. No, saj z malo vaje se da tudi z vročim zrakom lepo odstraniti konektor, vendar je verjetnost poškodb večja pri vročem zraku. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

|
Objavljeno: Sre Avg 15, 2007 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kabel sem že pred časom dobil preko farnella v ICju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni