www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Keil prevajalnik za C++

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 8:48 am    Naslov sporočila:  Keil prevajalnik za C++ Odgovori s citatom

Včeraj sem se nekaj igral z gonilnikom za LCD, ki bi ga rad napisal kot objekt v C++, pa ni šlo - pa ne zato ker ne bi vedel kako, ampak zato ker nisem uspel prepričati prevajalnik, da bi mi prevedel kodo. Namreč ni se strinjal z uporabo besede class. Zdaj pa ne vem, ali je potrebna kakšna posebna nastavitev, ali je razlog kje drugje. Potem sem vzel primer iz knjige o C++ in tudi ta ni šel skozi. Na VS2005 se ni nič pritoževal na Keilu, pa ni šel skozi, ker mu beseda class ni poznana.

Sicer sem res na hitro pregledal dokumentacijo, ampak mogoče kakšen namig?

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70690.76

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hi-End
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem na koncu začel razmišljati v tej smeri, vendar nekaj sigurno ni uredu, saj:

Na Keilovi strani piše med drugim:
Citiram:
The industry-standard RealView C/C++ Compiler creates the smallest, fastest application code and includes a complete ISO run-time library with C++ STL support.

C++ kodo prevajamo:
Citiram:
ISO C++

The ARM compiler compiles C++ as defined by the 2003 standard, excepting wide streams and export templates.

Use the compiler option --cpp to compile C++ code.

In kaj potem jaz delam narobe? Primer kaj sem hotel prevesti je v prilogi.[/quote]

cpp_class.cpp
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  cpp_class.cpp
 Velikost datoteke:  362 Bytov
 Downloadano:  6 krat

demo.cpp
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  demo.cpp
 Velikost datoteke:  1.51 KB
 Downloadano:  7 krat

demo.h
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  demo.h
 Velikost datoteke:  509 Bytov
 Downloadano:  5 krat

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70690.74

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Mare!

Glede na to da se tebi prevede, moram res pogledati katero verzijo prevajalnika imam inštalirano, ter če je vse tako kot mora biti. Zdelo se mi je namreč kratko malo čudno, da bi pisalo nekaj, kar potem ne bi bilo podprto. Class-i so pa res osnova C++ Confused

Glede zadnjega hint-a, sem pa danes videl, pa moram preverit, če je vključen. Ampak glede na to, da sem cpp izvorni datoteki nastavil, da je C++ koda, bi po moje to moralo vključiti tudi --cpp v prevajalnikove opcije. Vsekakor bom danes spet poizkusil.

Hi-End
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še tole sem razmislil zdajle. Je kakšna omejitev glede na to, da uporabljam evaluation verzijo, katera točno je pa ne vem, moram doma pogledati. Bi lahko bil to razlog?
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

testcpp.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  testcpp.zip
 Velikost datoteke:  436.79 KB
 Downloadano:  7 krat

Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem v službi inštaliran novo verzijo uVision3 V3.50 in zadeva se prevede, le linker ne uspe narediti svojega poslanstva, ker je koda velika čez 50kB jaz pa imam demo verzijo.
Torej mi ostane, da pogledam katero verzijo imam doma ter jo nadgradim z novo. Ampak očitno je da bom moral ozreti za GNU toolchain-om.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pogledal po vzorcu. Seveda je koda velika, če uporablja funkcije kot so cout, cerr, iz iostream in cstring Confused

Pravzaprav že nekaj časa razmišljam, da bi si nekako uredil GNU okolje, ter ga začel uporabljati. Nekako pa imam z GNU orodji slabe izkušnje, predvsem kar se inštalacije tiče. GCC je očitno prav super prevajalnik (sem bral teste), le pri uporabi Thumb inštrukcij je nekaj bolj požrešen, ampak zaenkrat me to ne moti. Človek ponavadi rajši da nekaj denarja za profesionalno orodje, kot pa nekaj kar dela na pol in potem še ne veš ali si ti kriv ali je bug v orodju. Še največja prednost pa je podpora, ki je pri profesionalnih orodjih ponavadi zelo dobra, za GNU pa tega ponavadi ne moreš reči.

Nekaj sem brskal in našel še en IDE in GNU toolchain:
http://www.pdqlogic.com/ArmEd.html

Kaj torej uporabiti in začeti uporabljati: GNUARM, WINARM, YAGARTO, ali kaj tretjega? IDE me toliko ne zanima, čeprav je Eclipse prav super orodje. Sam še vedno prisegam na VS2005, ki ima vgrajen external build sistem in lahko uporabljaš make sistem. Nekako se moram odločiti kaj začeti uporabljati, ker Keil je super, ampak omejen, za moj budget pa gotovo predrag. Vgrajeni simulator je res prva liga in GNU orodja mu pač ne pridejo blizu, ampak nekje morajo upravičiti ceno. Sicer pa sem mnenja da se da veliko kode napisati kar v VS2005, pa jo potem prenesti na target, če pa je treba kaj simulirati pa tudi 16K kode ni tako malo.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.60
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam GNUARM + Eclipse in celo vse dela. Moram pa še najti čas, da si napišem libraryje za periferijo do konca, da bom lahko potem zlagal kot kocke skupaj.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2007 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi uporabljam GNUARM z Eclipse 3.3 in CDT 4.0, ki sicer še ni release verzija, vendar dela super. Kot debugger dongle pa Amontec-ov JTAGkey. Celotna postavitev igra kot uigran orkester. Edina omejitev oz. slabost je začetno prepričevanje postavitve, naj se uskladi med seboj. Ampak se da.

Aleš
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2 dni