|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 3:18 pm Naslov sporočila: Poškodba pri dostavi iz tujine |
|
|
Ima kdo izkušnje pri reklamaciji dostave.
Iz Nemčije so mi poslali tri koračne motorje z dostavno službo Hermes Logistik.
Pošiljko sem zavaroval, čeprav sprva sploh nisem nameraval. Ko sem paket dobil sta bila dva motorja poškodovana, en je bil samo podrgnjen, drugi pa je imel odlomljen en kot, kjer je pritrdilna luknja.
Ker sem imel paket zavarovan, sem poslal mail dostavni službi in prodajalcu. Prodajalec se je nemudoma odzval in zadeve vzel v svoje roke.
Par dni nazaj pa mi je poslal mail, da Hermes Logistik ne namerava plačati niti odškodnine niti novega motorja, ter da mu je žal za vse težave, vseeno pa bi mi poslal en nov motor na njegove stroške.
Zanima me, če ima nemčija kakšen podoben urad kot je Urad za varstvo potrošnikov. Ne zdi se mi "fer" da bi mi prodajalec plačeval škodo ki jo ni povzročil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
google: german customer protection institute najde nekaj.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm..en del odgovornosti je tudi na strani prodajalca---on bi moral zapakirati tako da se med prevozom ne more poškodovati, kar očitno ni storil, razen če je bila škatla že na zunaj močno poškodovana, ampak v tem primeru bi pa itak moral celo pošiljko zavrnit in sploh ne odpirat.
Zate je pomembno da dobiš nov (cel) motor, ostalo bodo že prodajalci poskrbeli, gotovo ta prevoznik ne bo več za njih vozil...nenazadnje imaš zato zavarovano, da dobiš novo robo, za ostalo pa poskrbijo drugi (tisti ki si jih plačal z zavarovanjem) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Motorji so bili ločeno zapakirani v plastiko z zračnimi mehurčki, med njimi je bila valovita lepenka.
Je pa res da je paket imel od zunaj vidni dve luknji, ki jih pri prevzemu nisem opazil - dostavljalec je paket položil na mizo in mi pomolil liste. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, standardna zadeva ki jo vsi delamo...ob vzhičenju da je roba končno tu, pozabimo vizualno pregledati škatlo...če bi takoj videl luknje, bi ob prisotnosti dostavljalca odprl, videl poškodbe in bi on vzel nazaj...
no, upam da boš dobil nov motor in da bo vse v redu, da ne bo treba preko odvetnikov urejat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ales007 Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi videli kako nekateri dostavljalci delajo z pošiljkami, dvomim da bi še kdajkoli pošiljali preko njih.
Tip sprejme paket, odpre vrata "kombija" in paket enostavno vrže na ostale pakete. Pade pa ravno na paket, kateri ima nalepko, pazi steklo. Le eden primer.
Vsak bi moral ob prejemu paketa tega pregledat, tudi odpret. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi vedeli, kako deluje avtomatska sortirnica paketov v Nemčiji (enkrat je bilo na Discovery-ju) bi se tudi prijeli za glavo.
Paketi se vozijo po hitrem tekočem traku, pnevmatske ročice pa jih brez ustavljanja na silo prestavljajo levo/naravnost/desno na naslednje tekoče trakove. Po parih "križiščih" letijo na tovornjak, ki jih odpelje.
Stekla in lomljivih predmetov že par let ni dovoljeno pošiljati po splošni hitri pošti, ampak je treba organizirati svoj prevoz.
Vsak paket (oziroma njegova vsebina) mora prestati padec 1m na katero koli ploskev (oglišče, stranico), zato so včasih paketi tako veliki, notri pa kupi stiropora in zračnih žepkov. Temu se čudimo, saj smo navajeni poznati lokalne dostavljalce vseh hitrih pošt v Slo, ki lepo prijazno sprejmejo naše pakete, in mislimo, da enako lepo z njimi ravnajo vso pot. A temu še zdaleč ni tako.
Bi pa morali uvesti povratne napihljive ovoje, ki bi se dali izprazniti kot rokavčki za otroke. Cenovno bi se moralo izplačati, da jih prejemnik ne zavrže, ampak jih odda dostavljalcu, ko naslednjič pride. Ker sedanji "stiroporski" lobij je preprosto treba spodnesti in zrušiti njihov sistem. Preveč je stiropora po smetiščih, ki samo polni jame, zaradi premajhne gostote (pri predelavi šteje samo masa, volumen je škodljiv) pa se ga ne splača zbirati vsakemu človeku posebej, ampak samo večjim podjetjem, ki imajo opravka z večjimi masami.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Bi pa morali uvesti povratne napihljive ovoje, ki bi se dali izprazniti kot rokavčki za otroke. |
Loti se ! Tole bi lahko bil posel desetletja če ne še boljši. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jackal Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14 Prispevkov: 144 Aktiv.: 0.62 Kraj: Ravne na Koroškem
|
Objavljeno: Sre Jul 04, 2007 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Rokavčki z zrakom že obstajajo. Sicer niso povratni in tudi ne ponovno napihljivi - ampak so.
Sem dobil par pošiljk od ON semiconductor iz Singapurja, pa je bilo v škatlah vse še zavito v te rokavčke z zrakom. _________________ Ne prepiraj se z bedakom, ker te bo potegnil na svoj nivo in te premagal z izkušnjami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2007 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Jackal je napisal/a: |
Sicer niso povratni in tudi ne ponovno napihljivi - ampak so. |
Vem. Vanje je zavita vsa pnevmatika od SMC-ja. Jih imam ogromno doma.
Težava je v tem, da niso samo iz PE (polietilena) ali PP (polipropilena), ampak so nekateri tudi večslojni iz dveh ali treh različnih vrst plastike. Zato so povsem neprimerni za reciklažo in ponovno uporabo v podobnem izdelku. Uporabni so kvečjemu za kakšno polnilo v manjvrednih izdelkih (podplati za čevlje,...), kamor se zmeče marsikaj.
Sicer pa gre v Slo večino tega itak v zemljo, jame so pa že polne.
To je že preveč oddaljeno od teme.
V glavnem bi moral pošiljatelj poskrbeti, da izdelek prenese "potovanje" nepoškodovan. Sploh mednarodne pošiljke so izpostavljene malodane nogometu. Pošiljatelj motorčkov je to sicer vedel, a udarca ostrih predmetov (tisti dve luknji) ni pričakoval, saj pravila pošiljanja NE upoštevajo udarcev med posameznimi paketi.
Pri običajnem ravnanju dobijo paketi samo tope udarce (prevračanje, padci,...) ne pa tudi ostrih, ki bi lokalno predrli ovoj do izdelka.
Torej @PeterC je za tvoj primer kriv prevoznik paketa, ki je s paketom ravnal izven določil. Da ti bo naslednji prevoz opravil brezplačno, je sicer priznavanje krivde, motorček boš pa vseeno moral plačati proizvajalcu, saj je ovijanje opravil korektno. To je moje mnenje. Pozanimaj se še pri zvezi potrošnikov.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 12:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče sem malo nejasno napisal. Prodajalec mi je poslal nov motor na njegove stroške skupaj s poštnino (ne dostavljalec).
Torej sem sam že dobil kar sem hotel - nov motor, ker pa se grem "fair play" bom poskušal dobiti odškodnino za nov motor, plačano prodajalcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu si imel srečo, ker, kot je bilo že rečeno, bi lahko prodajalec prav enostavno rekel da oni niso odgovorni in da se zmeniš z dostavo. V tem primeru bi pa imel probleme, če oni nočejo o tem nič slišat. Saj veš -->odvetniki itd...če imaš čas in voljo, poskusi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Če drugega ne, se lepo zahvali prodajalcu za nov motor.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni