|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tibi Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.07 Kraj: bukovje
|
Objavljeno: Pon Jul 10, 2006 8:49 am Naslov sporočila: Električni načrt Claas dominator |
|
|
Iščem električno shemo od kombajna Claas dominator 98 . Načrt bi naj bil za x8 serije npr. 88,98,108 so verjetno identične vezave.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

|
Objavljeno: Tor Jul 11, 2006 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
A se nobeden ne ukvarja z kmetijstvom Saj pa se spomnim da so bile dabate o inštalacijah v IMT-jih in podobnih stvareh..
V kabini kombajna je namreč odpovedal prikaz obratov mlatilnice(drumlina). Prikazovalnik (kazalec) je v redu, ker sem ga preizkušal v drugem kombajnu. Zanima me instalacija in senzorji. Vezava tip senzorjev.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blisk Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Tor Jul 11, 2006 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti bom probal zrihtat načrt. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 7:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Načrt se še vedno išče problemi se seveda vedno pojavijo. Škoda ker se noben kombajn ne pokvari pozimi. Vedno le kadar je sezona žetve  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 03, 2007 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkušnjah se med žetveno sezono kombajni bolj ali manj samo krpajo, ravno toliko da za silo delajo, še posebej taki malo starejši, oziroma v lasti kakšne vaške skupnosti. Ko je žetev opravljena pa vsi nekako pozabijo, da bo treba naslednje leto spet žeti, in bi bilo dobro imeti kombajn popolnoma v izpravnem stanju. Tako ponavadi čaka ves polomljen in za silo pokrpan čisto do začetka naslednje žetve. Potem pa vsi panično iščejo nadomestne dele, mojstre ki bodo zadevo popravili, ter vsaj za silo usposobili za tekočo sezono. In tako naprej......
Kot v tisti pesmici brez konca: "Živel je mož, imel je psa, lepo ga je redil..........Na grob napisal mu: Živel je mož..................."
To je bilo sicer rahlo Off toppic.
Sicer pa bi o tem še največ vedel kak dober podeželski avtoelektrikar. Trenutno mi na misel pride moj dober prijatelj Berto Černigoj, iz Pišec. Če ne ve on, potem gotovo pozna koga, ki ve. Ga pokličem in povprašam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jul 04, 2007 12:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi malo pogledal kar po kombajnu. V bližini tistega vrtečega dela, ki se meri, ali na transmisiji do njega je gotovo kakšen senzor iz katerega vodi žica ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

|
Objavljeno: Sre Jul 04, 2007 7:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly: Se popolnoma strinjam z tabo... Ampak tako pač je. In prijatelj ki ima 3 kombanje in opravlja usluge je tipičen primer takega dela. Seveda na kombanjih že ne dela polovica senzorjev v sezoni pa potem krpamo tisto kar je nujno.
Tisti problem ki je opisan na začetku teme ni več aktualen.
Trenutno je problem z krmiljenjem elektromagnetnih ventilov za dvig "grabelj". Ventil za vklop je ves čas vklopljen. Seveda sem predvideval da gre za okvaro tipke ali napeljave v krmilni ročici vendar je problem v krmilni omarici. Te pa seveda brez električne vezave nebi rad razdiral.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni