www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Garmin Que ne naloži map

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 12:11 am    Naslov sporočila:  Garmin Que ne naloži map Odgovori s citatom

Verjetno sem ga pokronal nekje, vendar ne najdem vzroka. Na dlančniku je zložen Garmin Que. V MapSource-u označim željene mape in pripravim datoteko. Kliknem pošlji in zadeva se preko ActiveSync prenese na SD kartico dlančnika v mapo garmin kot gmapsupp.img . Do tule še vse OK. Startam Que in map ni. Grem na Menu->Map Setup in v zavihku Detailed Maps ni vidno nič. V zavihku Delete pa vidim "Detailed maps on \Storage Card" tako kot bi po mojem moralo biti.

Vsak namig bi bil dobrodošel.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 1:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se običajno pojavi, če ni sledečih dveh pogojev:

1. V GPSproxy moraš vpisat pravi UNIT ID da ti ustrezno pretvarja NMEA protokol v GARMINovega.
2. Mape AdriaRoute in City Select morata biti odklenjeni s pravo 25 mestno kodo, ki pripada tistemu UNIT IDju.

BTW, uporabljaj raje AR v1.6 ker ima najnovejša v1.7 slabšo kategorizacijo cest od prejšnje verzije (???). Pred 14 dnevi sem prevozil dobršen del štajerske in koroške, prejšnji teden pa še celo istro in mi je na avtocesti in glavnih cestah QUE stalno težil naj v zavijem dol in grem po nekih stranskih poteh, čeprav sem imel nastavljeno najhitrejšo ruto. Zraven sem paralelno testiral še iGO, ki mi je kljub pol slabši pokritosti terena deloval brezhibno in mi celo v Medulinu takoj našel apartma v tistih malih uličicah ... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MapSource ima en Wizard za odklepanje kart s 25-mestno kodo.
Če hočeš uporabljati karte na GPS-u, moraš vsako karto odklenit na ta GPS (njegov ID).
Ker nimam Garmin GPSa, tega postopka še nisem delal. Ti bo iztok v detajle pomagal Wink

mapsource1.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.39 KB
 Pogledana:  3204 krat

mapsource1.png

mapsource2.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  43.95 KB
 Pogledana:  0 krat

mapsource2.png

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni