|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 6:57 am Naslov sporočila: Java programiranje |
|
|
Nekaj sem poskušal programirat v javi, pa mi nekaj stvari ni popolnoma jasnih.
Program sem pisal v NotePad++, potem pa sem ga moral seveda prevesti s prevajalnikom javac.
Ta prevajalnik sem moral zagnat v ukazni vrstici (dos prompt) in prevajalniku povedati, katero datoteko želim prevesti.
Zanima me ali ne obstaja nobeno programsko orodje za javo, kjer bi to lahko naredil v windows okalju ali ga [slovenščina je zame španska vas] ne znam poiskati.
Skratka zanima me če je kje kako programsko okolje za javo, kot je naprimer za delphi, VB ... kjer vse te stvari lahko narediš (napišeš program, ga prevedeš in zaženeš) in to vse narediš z miško. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.60 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 7:15 am Naslov sporočila: |
|
|
ECLIPSE z JDT(Java Development Tools) plugin-om. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Se podpišem pod to. Obsjata tudi IDEA, JBuilder, itd... ampak ni ga čez Eclipse. Greš na predlagano stran, pod downloads in potem "Eclipse IDE for Java Developers". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala,
že downloadam, bom popoldan doma sprobal zadevo. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima mogoče kdo kak simpl delujoč primer za javo, ki dela OK s tem ECLIPSE programom.
Meni nekaj naštima, pa me zanima če mam mogoče kej narobe nastavljen ali bi še kaj rabu zraven, pa bi najlažje sprobal, če bi imel kak simpel delujoč program.
Magari, da samo na ekran napiše kako sporočilo ko ga zaženeš z RUN. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo preberi uvodni zaslon, tam vse piše. Drugače pa, če si kaj v Ljubljani, se lahko oglasiš pa ti pokažem. Lahko tudi na daljavo, samo lepo je če mi potem pošlješ na ZS telefon ali MSN. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom mal še preštudiral, če pa mi res ne rata pa se ti oglasim na ZS in se dogovoriva za eno hitro učno uro v LJ. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l-note Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.42
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
En dober tečaj Jave: LINK. V rubriki "Osnovni tečaj Jave" boš našel tudi namestitev Eclipse-a in delo z njim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni