|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
a007 Član

Pridružen-a: Čet 26 Jul 2007 12:37 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Čet Jul 26, 2007 12:46 pm Naslov sporočila: THRE interrupt |
|
|
Imam eno vprašanje glede UART intteruptov. Pregledal sem že vse teme v zvezi z interrupti in tudi source kode, pa me še vedno nekaj muči.In sicer:
Kot sem razumel se THRE interrupt sproži takrat, ko THR postane prazen oz. ko bit THRE(Transmit holding register Empty) postane 1. Opazil sem da je pri meni bit THRE, tudi po vpisu v THR, v 1( nikoli se ne postavi na 0). Ali je to mogoče vzrok, da THRE interrupti ne delajo?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.04 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Čet Jul 26, 2007 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z kter čip imaš to?
Ponavadi je tako, da moraš ta bit po tem ko pride interrupt brisat. S tem sporočiš ALUju, da si prebral podatke, šele potem se bo ta bit ponovono postavil, ko pride nov podatek-interupt.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 27, 2007 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa s katerim ide/compilerjem delaš.
Kot je napisal dragon moraš izvor interrupta navadno vedno počistit. Tako da poglej kako je s tem.
Drugič, lahko se ti npr samo zdi, da je interrupt vedno aktiven. Tako imam jaz recimo pri i2c, kjer zgleda, kot da je SI bit vedno 1, tudi ko ga počistim, pač ni vedno 1, ampak takoj ko ga počistim se spet vzpostavi na 1.
Si siguren, da si omogočil interrupte? Drugi interrupti delajo? Lahko napišeš kakšen del kode? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni