www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo Weller Pyropen

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2007 2:54 am    Naslov sporočila:  Popravilo Weller Pyropen Odgovori s citatom

Zivjo,

plinski spajkalnik je nehal delati.
Ker sem imel v kompletu se tisti Torch Ejector, ki naj bi bil za odprti ogenj,
sem ga zamenjal in sedaj imamo doma spet Hot Air Razz

Ejector je cevka premera kakih 8mm in dolzine cca 2,5 cm.
Opazil pa sem, da je v tem ejectorju "rumena kovinska vata".

Predvidevam, da je to mesing filter, ki ga zapaca smola, ki je v plinu.

Imam idejo, da bi se to mogoce dalo scistit, ce bi ta ejector dalj casa namakal v kaki
tekocini ( alko, aceton ).

A je to mogoce ze komu uspelo narest ali kako drugace popravit,

ker zadeva stane 16 eur ( se par dni, dokler je promo-popust, potem pa 19,2 )
in je potrosni material, tako da bi bilo fino kaj pogruntat.

Hvala za pomoc
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2007 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel podoben problem in sem se zato poslovil od Wellerjevih plinskih spajkalnikov. Moj ni imel nobene mrežice, ampak samo gorilnik s plamenom, ki je od zadaj grel konico. Ko je začel nagajat in slabo vžigat je šel po raznih poizkusih oživitve direkt v smeti. Od takrat uporabljam samo še ERSA plinski spajkalnik, ki mi deluje že leta z dvema konicam različne oblike. ERSA ima to bolje rešeno, ker plin izgoreva brez plamena (samo žari) v posebni komori takoj za konico.

Si not dajal kakšen INA plin ali kaj podobnega?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2007 3:12 pm    Naslov sporočila:  Re: Popravilo Weller Pyropen Odgovori s citatom

geier je napisal/a:

Ejector je cevka premera kakih 8mm in dolzine cca 2,5 cm.
Opazil pa sem, da je v tem ejectorju "rumena kovinska vata".

Predvidevam, da je to mesing filter, ki ga zapaca smola, ki je v plinu.

Imam idejo, da bi se to mogoce dalo scistit, ce bi ta ejector dalj casa namakal v kaki
tekocini ( alko, aceton ).
Če je to res medeninast filter, se ga da sčistiti z Ultrazvočnim čistilnikom. Poišči na temo "ultrazvočni, ultrazvok,..." , mislim, da ima kar nekaj forumašev to doma.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2007 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja Iztok, sem nasel POST, kjer si / ste pisali ze omenjeno...Hvala
in tudi, JA, seveda sem noter dajal drug plin Laughing
vecinoma Roson za vzigalnike. Saj ves, da je Weller drag.

Mogoce s casom presedlam na Erso, za zdaj pa bom probal odlicno igovo idejo.
Pri nas ne gre vse tako hitro v smeti, ker komunala bolj po redko pride Wink

Hvala za komentarje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2007 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si dajal not RONSONa namesto Wellerjevega plina ni še nič narobe. Problem je z low-coast plini, ki vsebujejo precej umazanije ... npr. INA. To umazanijo hitro slišiš, če spajkalnik potreseš in slišiš zvok kot da bi bila notri mivka ... d'oh!

Tudi pri meni ne gredo stvari kar tako v smeti, ampak, ko je dovolj je dovolj. Še posebej, ko misliš da si stvar nekako uredil potem pa te pusti na cedilu ob najbolj neprimernem trenutku, ko se najbolj mudi in imaš poln kufer že drugih problemov ...
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2007 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj pyropen sem pokvaril sam, ko sem čistil zamašeno šobo (ena povsem tanka luknjica). Igla je lastnosti luknjice spremenila na neuporabno.
Sinter filter (ni medeninasta vata) lahko očistiš z acetonom, nitrorazredčilom in podobnim. Topilo kapljaš na filter iz strani gorilnika, tako da svinjarijo odplavi v smeri v kateri je prišla. Filter postaviš na papir, tako da kapilarnost pomaga vleči topilo in umazanijo iz filtra.

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni