|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 8:14 pm Naslov sporočila: Govoreči voltmeter |
|
|
V prilogi govoreči voltmeter 0-5V.
Mogoče kdo ve, kako bi ga "poslovenil", v kakšnem formatu je zapisan govor v .asm fajlu?
Projekt se nahaja na http://www.techlib.com/Karen/micro.htm#TalkingVoltmeter
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
25.3 KB |
Pogledana: |
52 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
voltmeter.zip |
Velikost datoteke: |
40.71 KB |
Downloadano: |
25 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na shemo vezja je ocitno, da je zvok kodiran z PDM, katere poseben primer je PWM. Potrebujes torej delta-sigma ADC, z njim posnames govor, z rezultatom pa nahranis PWM generator PICa (tako pise na shemi). Low-pass filter poskrbi da dobis ven nekaj razumljivega in ne zgolj visokofrekvencno sumenje.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
V kodi programa je naložen digitaliziran zvok.
Začne se tukaj:
Koda: |
; Digit samples
SMP0 DW 0x2142, 0x21C3, 0x2141, 0x2041, 0x20C3, 0x21C3, 0x2142, 0x2144, .... |
Te podatke bi moral zamenjati z svojimi. Tam kjer si dobil načrt vezja in program je verjetno zapisano tudi to, kako posnameš svoj vzorec. Omenjen je PCM Preveri/vprašaj še pri avtorju.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred kratkim sem delal nek podoben projekt, enkrat pa je bilo nekaj takega objavljeno na elektronu.
Rabiš program cool edit pro. Potem rabiš zvočne datoteke. Lahko jih posnameš tudi s cool editom. Te zvočne datoteke moraš potem shranit kot txt file v raw formatu. V taki datoteki so PCM vzorci (vrednosti posameznih vzorcev zvoka). Jaz sem to naredil z ukazom Batch file convert, ki ga najdeš v meniju file. Tam nastaviš frekvenco vzorčenja (s taisto frekvenco moraš potem predvajati zvok z uCjem, zato ne sme bit prevelka, ker ali uC ne bo dohajal ali pa bodo vzorci zavzeli preveč programskega prostora), število bitov za vsak vzorec in pa format(izberi .txt). Rezultat konvertiranja bo txt datoteka z vrednostimi vzorcev, vsak vzorec je v svoji vrstici. Za nadalnjo uporabo moraš to datoteko preuredit da dobi obliko tabele ( SMP0 DW 0x2142, 0x21C3, 0x2141, 0x2041, 0x20C3, 0x21C3, 0x2142, 0x2144, ....) Jaz sem si spisal preprost programček v cju, ki naredi to avtomatsko, ker je prepisovanje par tisoč vzorcev nemogoče na roke. Program bom, če boš rabil objavil tukaj.
Vem, da je napisano bolj tako tako, zato vprašaj če je kaj nejasno, pa bom poskusil razložit.
LP, Mitja
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni