|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 15, 2007 1:10 pm Naslov sporočila: TV Iskra Panorama noče preklopiti postaje |
|
|
Imam en star ČB Iskrin TV (30 do 40 let), ki je nazadnje pred petimi leti deloval brezhibno, nekaj dni nazaj pa sem ga spet prižgal a noče preklopiti postaje. Ko ga prižgem svetita hkrati lučki 1 in 2, če s prstom pritiskaš na 2, čez nekaj časa preklopi na drugi kanal in normalno sprejema postajo.
Za preklapljanje postaj ima sicer nekakšen senzor prevodnosti.
TV-ja nisem še odpiral, predvidevam pa, da me heca kakšen elektrolit
Je imel morda kdo enake težave pri omenjenem TV-ju? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 15, 2007 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Televizorja se spomnim, Najprej temeljito očisti senzorske tipke. Potem vse skupaj posuši s fenom. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 15, 2007 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čiščenje tipk ni pomagalo, tako da sem TV razstavil in na vezju s senzorjem zamenjal elektrolit. To je rešilo problem. Potem sem zamenjal še nekaj na videz slabih elektrolitov na glavnem TIV. TV dela kot nov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 16, 2007 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Senzorji od tega TVja delajo tako, da preko upora na kontakt tipke pripeljejo visoko napetost. Ob dotiku tipke, napetost pade, ker elektrika odteče v človeka in to elektronika zazna. Tak sistem senzorjev (včasih je bil zelo pogost) so že pred časi prepovedali, ker je ljudem z pacemakerji od njih zastajal srčni utrip. Pravzaprav ni zastajal, dejansko ga je pospešilo proti 50 Hz, kar je nekam prehitro.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni