|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Thor71 Neznanec

Pridružen-a: Sre 08 Avg 2007 20:51 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2007 9:01 pm Naslov sporočila: Motnje na TVju |
|
|
Pozdravljeni,
se najprej opravicujem z verjetno smesnim vprasanjem.
Sem narocnik kabelske TV pri telem* in sem si poskusil nastaviti kanal travel channel. Ugotovil sem, da ga nikakor ne morem tako nastaviti da ne bi imel na tem kanalu motenj.
S kasnejso "analizo" problema, sem ugotovil, da je problem v tem, da ce izklopim antenski kabel iz stene ki je povezan na TV, mi na tem kanalu kaze SLO 2 (v slabem stanju seveda). Če potegnem kabel se iz TVja, jasno ne kaze SLO 2.
To pomeni, da mi sam kabel od TVja do stenske vticnice deluje kot antena.
Sprasujem, kako sedaj to resiti? Kupiti bolj kvaliteten (bolj izoliran?) kabel ali kupiti krajsega? Bo to sploh pomagalo ali je problem kje drugje, kaka ozemljitev ipd.?
Za odgovor se najlepse zahvaljujem.
lp,
T.
PS: Sem v bloku in ostali kanali delujejo vredu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2007 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno en kabel dela kot antena.
Če je pri sosedih enako, je problem v hišni inštalaciji. Sicer ima tvoj kabel in / ali vtičnica slab oklop. Preveri vse spoje oz. poskusi z drugim antenskim kablom. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da sem pogledal in opazil, da se v tvojem kraju nahaja kar 190 uporabnikov tega foruma, ni vrag, da se nebi našel kdo, ki je podoben problem pri "vas" že rešil. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma so v glavnem vsi koaksialni kabli izolirani v taki meri, da neposredno skozi oklop ne more priti relativno šibak signal normalne televizije (po zraku). Za sprejem nezaželjenih signalov so po navadi krivi amatersko instalirani konektorji in druga oprema, ali pa je vse skupaj iz najcenejšega cenovnega razreda. Če nekje na napeljavi manjka masa, ali je slaba, se tisti del kabla lahko obnaša kot antena in bo sprejemalo neželene signale.
Ponavadi se kvaliteto izdelave vidi že od daleč. Na žebelj obešen antenski kabel na fasadi je že prvi znak "kvalitete".
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma, imaš lahko zelo slab kabel, ali pa živiš pod pretvornikom/oddajnikom za SLO2. Za Butale še nisem seznanjen, kje stoji pretvornik.
Krajši kabel-manj indukcije. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni