www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč neznalcu za TV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mimuks
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 12 Avg 2007 20:30
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2007 8:38 pm    Naslov sporočila:  Pomoč neznalcu za TV Odgovori s citatom

Takole, selimo se v novo stanovanje in si bomo omislili tudi nov TV.
Že 3 tedne hodim okrog po trgovinah, pa sem vedno bolj zmešan (pač nisem ekspert za te zadeve). Začeli smo z namenom, da kupimo navadno TV (katodno, al kako naj vam drugače razložim), sedaj smo že na plazmah Shocked
Torej, večinoma pri nas doma gledamo TV program, kak DVD 2x na mesec. Gledali bomo z razdalje 3m.
V vseh trgpovinah prosim, da mi priključijo navadni antenski kabel na TV, da vidim normalen program (z DVD-jem itak vse OK izgleda). In ko to naredijo so ogabne slike. Vse nekaj migota, vidijo se pikice(kvadratki). Ampak zdaj sem se odločil, da navadne TV ziher ne kupim (malo pa že moram vštric s tehnologijo), ne vem pa, kaj je bolje plazma ali LCD. Sej model bom že nekako izbral (kateri proizvajalec je dober pri plazmi, kateri pri LCD-ju ?) ampak generalno se moram odločit za tehnologijo. Kaj pravite, kaj bi bilo bolje ? Drugače smo gledali en Toshibin LCD in en JVCjev ali pa LG plazmo. Sej cene so izak zam nekje 1300-1500 EUR. Pa še za diagonalo me zanima: 37 ali 42 ?
Vem, da sem veliko naložil, ampak vseeno hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2007 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diagonala je tvoja odločitev. Jaz o diagonalah razmišljam tako: večje je, boljše je. Smile Drugače pa je že tukaj tekla podobna debata.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2007 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diagonala je svar denarnice in prostora, sicer pa bi med LCD in plazmo jaz izbral prve. Zaradi razlike v nacinu delovanja je nekoliko slabsi kontrast in ce je dovolj slab ekran, bo tudi osvetlitev neenakomerna (to lahko preveris pred nakupom), ni pa nadomestek centralne kurjave in zivljenska doba naj bi bila daljsa, ob nizji ceni. YMMV.

Bi te pa opozoril na eno stvar, ki je zame precej moteca, pa nanjo nisem nikoli pomislil, dokler nisem stopil v Gorenjevo trgovino: izberi tak TV, ki nima cvilecega napajalnika. V vseh novih TVjih je switcher in nekateri so ocitno narejeni tako bedno, da neprestano cvilijo. Zvok ni motec, ce ga poslusas samo sekundo ali dve, da bi pa to imel v ozadju nekaj let, medtem ko gledas TV ... Rolling Eyes V tisti trgovini je cel oddelek s TVji piskal, skratka grozno. Najslabse je to, da pri kaksnem napajalnik piska [tudi] takrat, ko je TV izkljucen - sveti samo standby LEDica. Za znoret Evil or Very Mad

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70791.61

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2007 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2007 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam, bi se še vedno izključno odločil za dober velik 100Hz TV s klasično katodno cevjo.
Plazme in LCD-ji, me še niso prepričali.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2007 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstoja neka formula, ki od razdalje gledanja (velikosti sobe) pove primerno diagonalo televizorja. Če gledaš velik televizor od preblizu, postane slika manj kvalitetna.
Prava stvar pa je še vedno 4:3 televizor, na katodno cev. Če drugega ne, zaradi precej nižje cene. DVD film (16:9) se še vedno da gledati na računalniku.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni