|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 7:15 pm Naslov sporočila: Garmin NUVI250 mnenje? |
|
|
Malo gledam navigacijske sisteme. Garmin NUVI250 Cena se mi zdi sprejemljiva. Vaša mnenja? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cena je res sprejemljiva, ampak.....če sem čisto odkrit imamo v službi Garmin-a, pa ga uporabljamo vedno manj. Saj je res, da je zadeva dobra, ampak jo potrebuješ res, če si nonstop na terenu. Jaz prakticiram tomtom na gsm -u, vklopim pa zadevo, ko sem že v kraju in iščem ulico.
Meni se zdi vstran metanje denarja, saj je navigacija zanimiva le kak mesec ali dva potem pa skoraj pozabišna njo (razen če si res vsak dan na terenu).
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem mnenju so zasloni teh modelov premajhni. Razmisli se o kaksnem dlancniku.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Razmisli se o kaksnem dlancniku.
Lp, Frenki |
Točno; če bi bil trenutno na tvojem mestu, bi vsekakor vzel dlančnik + GPS. S tem pridobiš dvoje; mini PC in navigacijo . Nevem kako gledaš na ceno a meni je pri srcu tale.
Odvisno pa je tudi od tega koliko potuješ. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.04 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
O dlančniku ne razmišljat. Sem 4 leta delal v firmi (do prejšnjega meseca) kjer smo prodajali GPS navigacijo in ti povem da to je nekaj najslabšega za resno navigacijo. Iz izkušenj ti povem v čem je problem. Ko boš nekje sredi nemčije bo tvoj dlančnik zamrznil in ne bo pomagalo drugega kot hard reset (to se je zgodilo meni), druga možnost je da boš zadevo spraznil ker bo po pomoti ostala prižgana in bo šla baterija in s tem tudi podatki (cel kup strank prihaja nazaj zaradi tega), na dlančnik boš nalagal še kakšen program in bo prišlo do konflikta gonilnikov in zadeva ne bo več delovala, poleg tega pa je tudi GPS na Bluetooth res neka nezanesljiva zadeva.
Če se odločaš za navigacijo si izberi nek produkt ki ima karte in program že zapečen v spominu. Trenutno so zaradi kart najboljši Garmini (Nuvi). Če boš kdaj hodil po evropi potem vzemi sigurno takega z evropsko kartografijo prednaloženo. Zelo priporočljiv je tudi nakup Adriaroute (slo,hr,bih), po potrebi pa tudi karte Madžarske, SCG route(Srbija in ČG).
Kar se tiče izbora modela pa je odvisno od tebe. Mogoče serija 3xx tudi ni tako nezanimiva. Sam imam 360 ki ima tudi Bluetooth povezavo s telefonom, samo v praksi se ni izkazala kot najbolj uporabna. Ima pa predvajanje glasbe(mp3) ki je uporabna zato ker napravica sama utiša glasbo ko ti sporoča navodila ki jih zelo jasno potem tudi slišiš. Tukaj edino priporočam povezavo z avtoradijem (boljša kvaliteta zvoka). Imaš tudi možnost povezave z TMC sprejemnikom ki dela le v tujini in ga na žalost še nisem imel možnosti sprobat.
Če te še karkoli zanima lahko prideš do mene, pa ti pokažem razliko med navigacijo na telefonu Nokia N70, dlančniku Navman in Garmin Nuvi 350. Potem pa se boš odločil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Roadracer je napisal/a: |
O dlančniku ne razmišljat. Sem 4 leta delal v firmi (do prejšnjega meseca) kjer smo prodajali GPS navigacijo in ti povem da to je nekaj najslabšega za resno navigacijo. Iz izkušenj ti povem v čem je problem. Ko boš nekje sredi nemčije bo tvoj dlančnik zamrznil in ne bo pomagalo drugega kot hard reset (to se je zgodilo meni), druga možnost je da boš zadevo spraznil ker bo po pomoti ostala prižgana in bo šla baterija in s tem tudi podatki (cel kup strank prihaja nazaj zaradi tega), na dlančnik boš nalagal še kakšen program in bo prišlo do konflikta gonilnikov in zadeva ne bo več delovala, poleg tega pa je tudi GPS na Bluetooth res neka nezanesljiva zadeva. |
Iz tvojega pisanja sklepam, da si od dlančnikov preizkusil le NAVMANa, ki je res pojem zase med GPS dlančniki in se kakršnakoli instalacija zatika kjer se more.
Instaliral sem kar nekaj dlančnikov in PNAjev pa nobeden ni imel težav kakršne omenjaš. Pa naj si gre za IPAQ ali kaj bolj eksotičnejšega. Doma imam MIOta, IPAQa (GPS preko BT) in BMa (GPS vgrajen) z naloženim Garminom Que, MioMap in še Oziexplorerjem za povrhu pa se med seboj nič ne kregajo. Od vseh se mi je enkrat obesil in bil potreben hard reseta le IPAQ, ker se je zaštrikal modri zob. Pa to ni noben problem, ker če si le malo previden imaš na SD kartici backup datoteko, ki ti tudi v nemčiji povrne vse nastavitve in setup v 5. minutah. Poleg tega pa za vsakdanjo vožnjo (beleženje poti, POI in radarji) uporabljam miota C220, ki ga bom v prihodnjih dneh zamenjal z wide-screen C520T, ki ima vgrajen tudi TMC in za povrhu še BT za prostoročno telefoniranje.
Roadracer je napisal/a: |
Če se odločaš za navigacijo si izberi nek produkt ki ima karte in program že zapečen v spominu. Trenutno so zaradi kart najboljši Garmini (Nuvi). Če boš kdaj hodil po evropi potem vzemi sigurno takega z evropsko kartografijo prednaloženo. Zelo priporočljiv je tudi nakup Adriaroute (slo,hr,bih), po potrebi pa tudi karte Madžarske, SCG route(Srbija in ČG). |
Kolikšna pa je cena kart za te NUVIje? Vprašam zato ker nove GPS dlančnike ali PNAje dobiš že od 230€ naprej ... in če se znaš malo znajti imaš lahko potem za ta denar na njih kar nekaj sistemov navigacij, ki bolj ali manj podpirajo tudi SLO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok če bi bral cel moj post bi ugotovil da je bil to moj poklic in da je šlo preko mojih rok ogromno priprav za navigacijo (cestno, pomorsko...) in sem imel možnost preizkusiti cel kup proizvodov ki so prišli ven. Govorim iz izkušenj servisa in povem kaj so stranke doživljale. Pri garminu pa je edino en možakar zbrisal kompleten spomin na Nuviju(vso kartografijo) ko je priklopil na rač in je želel met več mp3 na njem.
Verjetno pa ti nisi preizkusil tudi drugih proizvodov kot tiste ki so namenjene za dlančnik.
Glede cen so podobne Garmin uradni cenik in primerjava artiklov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
@Roadracer, tudi meni je zadnje dve leti to kar lep del moje službe.
Verjetno jih res nisem dal čez roke toliko kot ti, vendar sem se tudi sam srečal in preizkusil marsikatero navigacijo ... in vse niso v dlančnikih. In če jih poleg prej omenjenih naštejem še nekaj: Fujitsu, Camos, TomTom, Navman, MyGuide, Falk, Thomson, itd.
BTW, prej sem pozabil omenit, da imam na IPAQu in BMu poleg vsega tudi BlueChart pomorsko navigacijo, ki prav tako deluje BP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjamem da je vsako mnenje subjektivno, tako tudi moje in tvoje(vsak berač itak svojo malho hvali). Jaz nuvi uporabljam na jadrnici (mogoče bi bil bolj uporaben Zumo ker je vodoodporen) saj imam na njem tudi karte jadrana.
Torej tistim, ki želijo da vse dela priporočam navigacijske naprave(npr. Nuvi) tisti ki pa se radi malo igrajo tudi druge stvari in se bodo lotili nameščanja vedno sami pa je uporaben tudi dlančnik. Odločitev je pa vaša.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne preferiram nobene firme, ker imajo vse svoje dobre in slabe strani. Oglasil sem se le zato, ker si tako neupravičeno skritiziral kar vse dlančnike ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2007 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roadracer hvala za obširno razlago. Pogovarjal sem se z nekaj šoferji, ki uporabljajo navigacijo pri sojem delu. Njihove izkušnje ter mnenja so bila zelo podobne kot tvoje.
Frenki,
Pred vsem mi je zanimva navigacija. Ostalega kar ponuja dlančnik, praktično ne potrebujem. Velikost zaslona seveda zavisi od tipa modela cene.. Osebno se mi zdi še bolj pomembni govorni napotki, kot pa tisto kar vidiš. Navigacijo, ki sem jo videl na dlančniku katerega uporablja brat (ne vem tip naprave ter kako kartografijo uporablja) se ne more primerjati z Garminom katerega sem imel priliko testirati.
Bom še malo razmislil. Mi svetujete morebiti kak drug model (proizvajalca) nekje v tem cenovnem razredu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2007 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nabavil. Kaj več poročam, ko bom zadevo dodobra stestiral. Bilo je malo težav z odklepanjem karte Adriarute. (pred vsem površno branje navodil) Zataknilo se je pri registraciji samega izdelka na garminovi strani. Na pomoč mi je priskočil še Kralj, ki enega iz med garminivih izdelkov uporablja že precej časa. Kasneje sem bral, da je potrebno tisto opcijo kar preskočit. Kupljena verzija je 1.7. Na spletni strani je že verzija 1.8. Marko mi je rekel, da ima boljše izkušnje z obstoječo verzijo kot z novo. A kdo uporablja v.1.8? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2007 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jo uporabljam. Še najbolje je navigirala 1.51 in 1.6 Zdaj je sicer super, ker v praktično vsaki vasi najde vse hišne številke, ampak pri sami navigaciji pa včasih spusti kakšno čudno. Saj pripelje te vedno, samo včasih "okoli riti v žep". Mislim, da ima rahle težave s kategorizacijo cest.
P.S. katero verzijo CITY navigatorja si dobil gori? V torek sem bil namreč na Madžarskem, pa moji verziji (kupil okoli novega leta) manjka del avtoceste proti Balatonu.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2007 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Verzija oz. oprema "škatle":
Software 2.4
Zvočna oprema 2.0
GPS 2.90s _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2007 8:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo daj poglej pod nastavitve/mape katere mape imaš naložene? To je mislil satelitko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni