www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kje nabaviti OPA2132 ali ekvivalent?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2007 12:56 pm    Naslov sporočila:  kje nabaviti OPA2132 ali ekvivalent? Odgovori s citatom

Torej, nujno rabim OPA2132 v smd ohišju. Iskal sem v IC, Just, HTE, brez uspeha. Ima kdo kako idejo o kakem ekvivalentu? Gre se pa za dvojni op-amp s fet vhodi, 8-pinsko ohišje.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2007 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Google: OPA2132 equivalent

Jur
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2007 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, sem iskal po googlu in našel nekaj drobiža. Celo neko tabelo ekvivalentov linearnih vezij....

Zaenkrat pa bom poskusil z TL082. Sicer ni smd, ampak je pa pri roki.
Nazaj na vrh
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2007 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. zakaj ne poizkusis narociti vzorcev pri Texasu

2. Analog device ti vrne:
Cross Reference Search Results
These are the Analog Devices Product equivalents for Texas Inst/BB Product Part Number OPA2132:
AD712
AD823
AD8512
OP249

Ce ti bo kateri primeren mi javi naslovin telefon da tinarocim vzorce.

LP Tomaz

damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2007 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Tomaž za info. Sem že našel omenjene čipe na netu.

No, včeraj sem probal kar z enim TL082 in zadeva deluje. Sicer ni smd izvedba, ampak za probat je čisto ok. So se pa pokazali drugi (mehanski) problemi, tako da mora zadeva itak v tovarno na popravilo.

hvala vsem za pomoč

lp,

Damjan
Nazaj na vrh
MUCA
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 20 Sep 2007 21:55
Aktiv.: 0.00
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 20, 2007 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz iščem omenjen čip, oziroma ekvivalentnega. Kako je to z naročanjem vzorcev? Lahko kot fizična oseba naročaš?

damo, kako se je izkazal TL082? Tega se da dobiti tudi pri nas, vendar v navodilih za izdelavo pravijo, da naj bi se ga uporabilo le v skrajni sili, pa še preveliko napetost zahteva za to, kar bi jaz rad naredil.

Mimogrede, CMOY žepni ojačevalec za slušalke: http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/

Upam, da nisem oživil prestare teme!
lp

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 4:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OPA2132 ima farnell po ceni okoli 4Ł.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja TL je načeloma delal, ampak ga nisem čisto preizkusil, ker so bile v vezju še druge napake in je zadeva potem romala na matični servis.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni