|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 4:18 pm Naslov sporočila: TV Elektronika Velenje Apollo |
|
|
Zdravo!
Pred kratkim mi je crknil transformator v omenjenem TV, zato sem ga zamenjal. Slika in zvok iz antenskega signala delujeta v redu, problem pa se pojavi, ko hočem gledati sliko iz računalnika preko SCART-a. Slika postane zelenkasta, motna, ter se neprestano premika ali pa je zamaknjena.
Zanima me, če se je že kdo ukvarjal s podobnim primerom ter kaj bi lahko bilo narobe.
Malo sem brskal po internetu in ugotovil, da ima ta TV šasijo E9 oz. E9/a. Kolikor sem dosedaj ugotovil po temah na tem forumu, imata lahko dva različna TV-ja različnih proizvajalcev torej enaki šasiji?
Najlepša hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi v meniju nastaviti video vhod na RGB. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2007 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj je slika čisto zamazana oz. je sploh ni. Nekako črno/sivo ozadje in pa nekaj premikajočih belih črt.
Sem poskusil z nastavitvijo RGB SCART-a - ni uspeha.
Mogoče sem v prvem sporočilu pozabil povedati, da je pred zamenjavo transf. zadeva lepo delovala. Ne vem pa, ali je ta zamenjava transf. povzročila nedelovanje, ali pa je takrat, ko je transformator prebil, skuril še kak element.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni