www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

K: Radio + Ojačevalnik + Zvočnike (8x)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilibalt
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59
Aktiv.: 1.19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 12:11 pm    Naslov sporočila:  K: Radio + Ojačevalnik + Zvočnike (8x) Odgovori s citatom

Zaradi ozvočenja 3 - 4 prostorov potrebujem radio z ojačevalnikom ali posebej in tudi zvočnike. Če ima kdo kej od tega se priporočam. Tudi nasvet kako naj to izvedem je dobrodošel. Sicer že vem da moram kombinirati vzporedno in zaporedno vezavo, da ohranim 8 Omega .
Možna je tudi kombinacija aktivnih (beri PC zvočnikov) in kakega navadnega.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.44
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 4 prostore vzemi ojačevalec z 2x strero 8R. Potem pa v vsak prostor veži dva 4R zvočnika zaporedno.

Če ne rabiš velike glasnosti, lahko uporabiš samo 1x stereo in 4 zvočnike. Prva varianta nam dela že 2 leti.
Nazaj na vrh
vilibalt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, to sem rabu vedet. Zdej bi te pa samo še prosu, če mi zaupaš kje si vse to nabavu in če se še spomniš približne cene.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.44
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh. Sedaj si me pa dobil.

To je bilo cca 2 leti nazaj. Automobilski 4R zvočniki so bili že montirani v stropu in kabli povlečeni do tja. Jaz sem samo še zvočnike povezal in kable potem priključil na izhod ojačevalca, ki je bil 2x stereo spakiran v škatli pod pultom Smile
Nazaj na vrh
vilibalt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2008 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj pozabil javit.
Sedaj je že rešeno. In hvala za vso pomoč.

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni