www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odpiranje Mrežnega folderja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2007 8:57 pm    Naslov sporočila:  Odpiranje Mrežnega folderja Odgovori s citatom

Na matični lokaciji firme imam SBS2003server, in malo boljši Ruter, ki ima možnost enkriptiranih strojnih VPN kanalov. Na remote lokacij je identičer router in vse deluje brez težav.

Ko na enem PC-ju na remote lokaciji (PC ni prijavljen v domeno ampak v workgroup) skušam mapirati folder iz strežnika, ga brez težav mapiram, vendar vedno ko v My computer kliknem na ta mrežni folder mi WinXPPro odpre okno kot, da gre za odpiranje neznanega file-a ne pa za browsanje po folderju.

Ko mapiram drug folder na serverju na My computer oknu zgleda identično in ko le tega klikneš se normalno odpre novo okno z vsebino folderja.
Tudi z odstranitvijo prvega mapiranega folderja in zamenjavo črke pogona se zadeva ne spremeni..
Jasno če tak folder(drive) označim in z desno tipko na miški odprem pulldown meni in izberem Odpri ali Razišči se mi normalno odpre okno za browsanje vsebine.

Drugi trije Pc-ji normalno odpirajo ta mrežni folder(drive)..

Torej je težava na temu PC-ju.. samo kje??

Pc je bil na novo naložen pred mesecem dni..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2007 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za test ga vtakni v domeno in poizkusi, če deluje enako.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2007 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prijava preko VPN-ja iz oddaljene lokacije preko ADSL-a je obupno počasna.. prav ztao PC ni v domeni ampak samo v Workgroupu..
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2007 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

teslo je napisal/a:
Prijava preko VPN-ja iz oddaljene lokacije preko ADSL-a je obupno počasna.. prav ztao PC ni v domeni ampak samo v Workgroupu..

Rekel sem, da samo za test. Da vidiš, ali je razlika zaradi domene. Načeloma pa vklop v domeno bistveno ne poslabša delovanja povezave. Razen če uporabljaš sinhronizacijo datotek in podobne zadeve.

Jur
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2007 7:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mapiraš mrežni pogon z IP naslovom (\\192.168.0.1\share\) in ne z imenom računalnika (\\server\share) bodo okna XPsp2 vedno komplicirala. Mapiraj pogon preko imena, če pa ime ne pride čez VPN pa lokalno na računalniku vpiši ime serverja z pripadajočim IP-jem v hosts datoteko.
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2007 5:06 pm    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

Jaz sem imel podoben probelm, samo da so bili taki problemi na USB ključku (in nobenem drugem direktoriju....) ->seveda sem imel virus/trojanca gor Mad

Preglej z antivirusom (mogoče ga pa zamenja) pa boš videl Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni