www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AVG in ZoneAlarm - Update problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2007 6:47 am    Naslov sporočila:  AVG in ZoneAlarm - Update problem Odgovori s citatom

Za zaščito mojega PC-a uporabljam free programa in sicer
AVG free edition kot antivirusno zaščito in
ZoneAlarm Firewall kot požarni zid.
Do sedaj je vse delovalo OK, danes pa se dogodi to:

Ko startam AVG virus update, se razburi ZoneAlarm, ki ima spisek programov, ki sem jim dovolil, da gredo samostojno na internet, da je
AVG virus downloader program, ki je zadolžen za posodobitev antivirusne zaščite spremenjen in ali dovolim tudi spremenjenemu programu download iz interneta.

Seveda je lahko vse v redu, da se je pri zadnji posodobitvi antivirusnega programa posodobil tudi njegov downloader, lahko pa je hudo narobe, saj lahko pomeni to tudi, da se je kak virus ali trojan naselil v downloader program in mu z dovoljenjem omogočim, da mi naloži v PC karkoli nevarnega.
Trenutno sem prepovedal temu programu dostop do interneta, in sem sedaj brez posodobitve antivirusne zaščite.

Ker ste na forumu gotovo večji mojstri od mene in tudi taki, ki uporabljate podobno zaščito kot jaz, vas prosim za mnenje in izkušnje.

Pozdrav
vs
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2007 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zonealarm je sicer v redu požarni zid, no, vsaj včasih je bil, čeprav je imel občasno kakšne čudne "popadke".
No, danes se je AVG res spremenil, zato dovoli v požarnem zidu, da je vse v redu, tudi mene je požarni zid vprašal, če naj spremeni pravila, ker se je program zamenjal.
Že kar precej časa uporabljam Kerio personal firewall, ki deluje podobno kot zonealarm, opozarja namreč v obe smeri ... XP-jev firewall pa opozarja bolj malo, dovoli kar po svoje

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2007 1:04 pm    Naslov sporočila:  Hvala Odgovori s citatom

Hvala,

pri tej svetovni internetni bratovscini nikoli ne veš, kje te bo kdo zaštihal. Zato sem, odkar sem imel probleme, zelo previden in se hitro ustrašim.

Hvala za pomirjajoče obvestilo. Verjamem, da je točno.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2007 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zone Alarm uporabljam. Takšnih težav mi ne dela, zgodilo pa se je že, da je blokiral lan ali wirless povezavo, zaradi nameščanja raznih programov, ki se potrebujejo za zagon raznih "serverjev".

Čudno, a po resetu sistema je vse delovalo kot mora. Pa še to; pri novejših verzijah Zone Alarma teh problemov nimam.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2007 7:26 am    Naslov sporočila:  TTo ni problem ZoneAlarma Odgovori s citatom

Trobida, to ni problem ZoneAlarma. To je dokaz, da ZoneAlarm dobro dela in nadzira. Pred časom se mu dal na seznam programov z dovoljenjem za dostop na internet AVG. In ZoneALarm je AVG lepo spuščal na internet in ni bilo nobenih težav.
Je pa AVG svoj program posodobil. ZoneAlarm je zaznal spremebo na tem programu in je seveda takoj alarmiral mene, upravitelja, češ, ali je to še vedno tisti program, ki si mu dovolil delati, je namreč spremenjen in lahko bi bil popolnoma drug program, recimo kak trojanski konj.

To je torej dokaz da ZoneAlarm dobro opravlja svojo nalogo.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2007 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svoje čase sem uporabljal zonealarm, delo je opravljal dobro, žal pa so bili eni konflikti med njim in antivirusnim programom, e-trust antivirus nekakšna testna zadeva ... potem sem vse skupajzagnal dol in naložil AVG. Nekaj časa sem imel vklopljen samo požarni zid v XP, pa ni bilo v redu, kmalu so se na računalniku znašle stvari, ki ne bi smele biti, zato sem XP-jev požarni zid izklopil in naložil Kerio personal firewall in problemov ni več, oziroma jih skorajda ni.
Pred leti so na telemachu, ko kaj ni delalo, najprej vprašali, če je na računalniku zonealarm ... zgleda, da je marsikomu delal preglavice tako, da je zaprl dostop do interneta. Tudi na siolu so večkrat povprašali za prisotnost tega požarnega zidu.
Ja, verjetno je res dober, le nastavljen mora biti pravilno, da ne zapre preveč stvari.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni