|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 15, 2007 8:20 pm Naslov sporočila: Dobri stari časi - vezja s tranzistorji |
|
|
Včasih so elektroniki znali narediti vezje s tranzistorji - sedaj pa samo čipe gor mečemo .
V nekaterih primerih je edina rešitev tranzistorji (npr.: malošumni napajlni regulator za VCO, kjer še tako malošumni linearc povzroča preveč šuma).
Če ima kdo kakšne uporabne linke (npr emiter follower, itd.) za takrat ko mi bo dolgčas...
Lep pozdrav,
Peter
P.S. tisto o dobrih starih časim je pa samo za hec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Sep 15, 2007 8:37 pm Naslov sporočila: Re: Dobri stari časi - vezja s tranzistorji |
|
|
peter_nn je napisal/a: |
Če ima kdo kakšne uporabne linke (npr emiter follower, itd.) za takrat ko mi bo dolgčas... |
....pa išči uporabne linke. Včasih smo iskali literaturo po knjižnicah, pri prijateljih..........
Pa smo si sami našli
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 11:17 am Naslov sporočila: Re: Dobri stari časi - vezja s tranzistorji |
|
|
peter_nn je napisal/a: |
Včasih so elektroniki znali narediti vezje s tranzistorji - sedaj pa samo čipe gor mečemo |
Tega stavka pa ne razumem najbolje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
V soboto sem v vezje vrgel dva (2) tranzistorja.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
V soboto sem v vezje vrgel dva (2) tranzistorja. |
Jur je bilo to iz jeze ali si jih uporabil?
Se tudi sam strinjam da se v današnjih časih veliko uporablja čipe. Mogoče zato ker smo leni, mogoče zato ker gradimo kompleksnejše zadeve in nam prihranijo nekaj časa. Saj tudi računalnik ne greš sestavljat iz tranzistorjev ampak vzameš že narejene komponente.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prilotal sem jih. Gor vrgel je bilo mišljeno v vezi z: "sedaj pa samo čipe gor mečemo".
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S51KM Član

Pridružen-a: Sre 28 Mar 2007 22:31 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.45 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pošiljam ti en predlog napajalnega vezja za napajanje VCO-ja.
l.p.
Mirko
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
GLAJENJE NAPETOSTI.pdf |
Velikost datoteke: |
15.29 KB |
Downloadano: |
38 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni