www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Snemanje dela na računalniku

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 07, 2007 4:00 pm    Naslov sporočila:  Snemanje dela na računalniku Odgovori s citatom

Zaradi varnosti bi v službi potreboval program (lahko plačljiv do 500€), ki lahko snema, kaj se dogaja z njim čez dan. S tem mislim snemanje namizja in akcij, ki se izvajajo na namizju.
Trenutno imam v testiranju BlueBerry Flashback Recorder, ki je zelo soliden, ima pa dve pomankljivosti:
- kar solidno obremenjuje procesor, zato se odzivni časi aplikacij daljšajo
- ter ne morem med delom kopirati trenutno posneti kos dogajanja na drugo lokacijo in ga pogledati, ker ga ni zaključil. Zato je potrebno ustaviti snemanje in začeti na novo.

Preiskusil sem še cca 10 programov, ki pa naredijo ogromne datoteke (30MB/min), kar je preveč.

Če slučajno kdo že uporablja kaj takega, se priporočam za izmenjavo informacij.

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 07, 2007 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi ti odgovarjal Camtasia Recorder

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Bostjan
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2007 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poskusil, pa ni zadovoljil mojih pričakovanj. Na žalost dela precej večje datoteke, kot bi si lahko privoščil.

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2007 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš snemati vse, kar se dogaja, bodo logi v vsakem primeru ogromni. Ena možnost je, da uporabiš nižjo resolucijo monitorja (namizje bo manjše), pa bo manj shranjevanja.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bostjan
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2007 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutni program, ki ga testiram, naredi 1MB/min, kar je v primerjavi drugimi, ki delajo od 8-35MB/min precejšen prihranek. To pa zaradi internega algoritma, ki snema samo spremembe in sam kasneje izrisuje zaslon po teh navodilih. Hkrati snema v lasten kompresiran format in ne v .AVI, kot po navadi takšni programi.

Verjetno bom ostal kar pri tem, čeprav nima vseh možnosti po mojih željah.

Boštjan M.

Nazaj na vrh
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.53

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2007 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smile

Jaz sem pred casom uporabljal program, ki je snelam vse kar sem delal preko tipkovnice. Ekranske slike pa je shranjeval vsake 10 sekund ali pa pač po potrebi.

Po mojem mnenju nima smisla shranjevanja 10 slik/s ampak zmanjaša čas na mogoče 1 slika/10 s. Seveda pa je odvinso kaj zeliš doseči.
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2007 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bostjan je napisal/a:
Trenutni program, ki ga testiram, naredi 1MB/min, kar je v primerjavi drugimi, ki delajo od 8-35MB/min precejšen prihranek. To pa zaradi internega algoritma, ki snema samo spremembe in sam kasneje izrisuje zaslon po teh navodilih. Hkrati snema v lasten kompresiran format in ne v .AVI, kot po navadi takšni programi.

Verjetno bom ostal kar pri tem, čeprav nima vseh možnosti po mojih željah.

In kateri program je to, če ni skrivnost?

Bostjan
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2007 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
In kateri program je to, če ni skrivnost?

BlueBerry Flashback Recorder, ki sem ga navedel v originalnem sporočilu.

Citiram:
Po mojem mnenju nima smisla shranjevanja 10 slik/s ampak zmanjaša čas na mogoče 1 slika/10 s. Seveda pa je odvinso kaj zeliš doseči.

Želim spremljati, kaj pogodbena stranka dela na tem računalniku, zato je 1 slika na 10 sekund premalo.

Boštjan M.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni