www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje se dobijo taki NiCd akumulatorji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
R.P.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26
Aktiv.: 0.41
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 5:54 pm    Naslov sporočila:  Kje se dobijo taki NiCd akumulatorji Odgovori s citatom

Mogoče kdo ve kje bi se dalo dobit take akumulatorje
Ni-Cd 1,2V 10Ah
Celice imajo sledeče dimenzije Ø42mm dolžina 88mm
Delko, Hte, IC, Conrad nimajo

LP Robert

IMG_2019.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  37.86 KB
 Pogledana:  4 krat

IMG_2019.JPG

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je pa res nestandardna dimenzija. Sem malo brskal in našel dva približka, če bi ti kateri odgovarjal:
1. Ø35.5 x 60.3mm - 7Ah
2. Ø33 x 90.5mm - 13Ah
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
R.P.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26
Aktiv.: 0.41
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bateriji je 5 celic ki gredo zelo na tesno v ohišje tako da je najbolj pomembna dimenzija.
Sem pa že razmišljal da bi naredil novo ohišje in dal notri svinčen gel akumulator, pa se bojim da ga bo do konca izpraznil ter ga ne bo takoj polnil in bo sulfatiziral. Pa še precej težje bi bilo kar bi bilo zelo neugodno za nosit, in še nov polnilec bi rabil.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa vzemi tiste manjše, ki bodo šle brez problemov v ohišje ... res bodo za 30% manjše kapacitete, ampak če ti to ni tako bistveno ... Wink

Na tak način sem rešil odpada že marsikateri vrtalnik ali pa ročno svetilko, ki je ljudem prirasla k srcu tako močno, da so za akumulatorje raje dali skoraj več kot za nov aparat.

BTW, ker imam v zadnjem letu kar precej opravka s takimi stvarmi sem opazil še eno zanimivost. Npr. 1800mAh imajo skoraj 3x manjšo kapaciteto od 2500mAh ... pa tudi 2700mAh ne vzdržijo nič dlje ali celo manj kot 2500 ... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj,

v BTCju, mislim, da v hali A5 (tam, kjer je bil včasih Merkur), je v 1. nadstropju majhna trgovinica z baterijami - cel kup različnih aku-jev za razne strojčke... Imena se žal ne spomnim... Jaz bi na tvojem mestu pogledal še tam.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšno napravo napajajo tele baterije?

lp
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazadnje, ko sem bil v čip-u, mi je trgovec rekel, da Ni-Cd baterij sploh več ne dobavljajo, ker niso v skladnosti s predpisi evropske unije (češ, da so nevarne za okolje-Cd). Vse trgovine, ki še prodajajo te baterije imajo stare zaloge. Takrat sem tudi sam moral kupiti Ni-Mh, čeprav sem iskal Ni-Cd.
Zanima me kje kupujete te baterije z večjo kapaciteto, ker jaz nisem nikjer zasledil večjih od 2200mA, tukaj pa vidim da je govora celo o 10Ah katero kapaciteto držijo Pb gel akumolatorji.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70740.97

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2007 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.99
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjava NI-Cd z Svinčeno gel baterijo ni vedno možna oziroma zaželjena.
Odvisna je od naprave, ki jo napajajo baterije.

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 11:15 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Sigurno boš našel baterije na DEV-PEIN.DE potegni dol katalog ker njihova internet trgovina je čisto v KU....CU
imajo pa vse take baterije. Ista dimenzija se mi zdi je CYCLON baterije samo so svinčene zastopnik za nas pa je
DELKO
in
VELO

ElGrigon : močne baterije pa se kupuje tu : NEWTECS

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70740.97

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni