|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6737 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 3:25 pm Naslov sporočila: Kaj se je zgodilo z Mobisuxom? |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Mimogrede;
Mobisux sedaj žalostno propada . Je tukaj kaj starih obiskovalcev Suxa? Tukaj se nas je zbrala večina aktivne "stare klape" (iz pred ca 6-7 let) |
Silvo kaj se je pravzaprav zgodilo z Mobisuxom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tole vprašanje pravzaprav ne poznam pravega odgovora. Sam sem bil tam praktično od nastanka. Dolgo časa sem tudi moderiral Elektroniko. Konec lanskega leta sem se od tam odmaknil. Glavni vzrok je bil, da smo bili moderatorji tam prepuščeni samemu sebi. Lastnik se zadnje čase v mod forum sploh ni več oglašal.
Kaj se dogajalo potem, ko sem od tam odšel ne vem. Slišal sem, da je bil forum kar nekajkrat dol, bila je obrisana baza...itd. Javno je bilo slišati, da naj bi bil za ta dejanja kriv lastnik. Pri zadnji "čistki" je bil postavljen nov forum brez stare baze... Kar precejšni del aktivnega čanstva pa se je preselilo na alternativne forume. Eden tak zgoraj omenjen je nastal pred kratkim. Na njem se je uspelo nekako zbrat večina "stare klape". _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.22
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar sem jaz dojel, se je lastnik distanciral (ne vem zakaj), potem naj bi prišlo do neuspelega prevzema in posledično do odpiranja alternative in rušenja Suxa. Vse skupaj precej žalostno in izgleda tudi umazano. Vsaj sodeč po nastopih 'alterjev' na Suxu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dogajanja pravzaprav niti sam nisem dojel, če prav sem bil kar dolgo med zelenimi.
Od lanske jeseni se tam nisem več oglašal. Ko sem sem zadnjič slišal kaj se dogaja sem malo spremljal debato, napisal tudi annomimno sporočilo (na novem forumu nisem bil registriran) ter se pod njega tudi podpisal. Odovori lastnnika (če so - lahko bi bili ) so zmedeni. Klik _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem bil na mobisuxu nekaj časa le član z nekaj posti. Ravno tam me je Silvo v neki debati povabil tudi na ta forum ...
Poznam pa kar nekaj poslovnih in privatnih podrobnosti lastništva ter dogajanja okrog razpada. Poimensko tukaj javno ne bi omenjal posameznikov in firm, ki so vzdrževale in upokojile suxa. Lahko napišem le, da ga je pokopala neresnost vodilnih in hlastanje za čimvečjim denarjem pri menjavi lastništva ... tipičen slovenski razplet ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobno zmedena razlaga je bila objavljena tudi na alternativnem forumu. (žal nimam volje, da bi iskal link) Seveda pogled na isto resnico z drugega zornega kota. Če vse skupaj malo očistiš čustev in z nekaj domišljije zapolniš luknje, se dokaj jasno pokaže zgoraj napisano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še en bivši suxovec. Nekaj odgovorov na vprašanja zakaj in kako je na enem od naslednikov suxa - alter.si, kjer je tudi večina bivših suxovcev.
Marsikaj zanimivega je napisal tudi lastnik suxa na svojem blogu, vendar trenutno ne najdem linka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to razlago objavljeno na alter.si sem imel v mislih. Verjetno bo najbolje, če si vsak sam prebere na suxu.
Jaz sem dobil občutek, da so se v odzadju igrale precej umazane igre in del tega se je znašlo tudi na forumu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Sep 29, 2007 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se spomnite indijanca in domene mobi.sux.nu

Nekaj je ohranjeno na http://web.archive.org/web/*/http://mobisux.com
Se spomnite odklepanja prvih regelj GA628 , ki smo jih kupovali za ufff. $$
Pa testov MobiDick,MobiBejba,
Rade Končar GX9000i
Teža in dimenzije: 500x1200x800 mm, 3500 g
Rade Končar GX9000i
Rade Končar
Omrežje: GSM 900 / 1800
SAR: Ni podatka
Baterija: Pb, 60000 mAh, čas pogovora 200 ur, v pripravljenosti 9000 ur
Zaslon: katodna cev
Sporočanje: SMS (T9)
Podatki: n
Wap nastavitve: 080-707070, 080-404040, 041-400 100
Zvonjenja: vibra
Povezljivost: IR
Platforme: n/a
Pripomočki: izbira z govorom, kalkulator, budilka, slovenščina, koledar, opomnik
Navodila: Navodila niso na voljo!
Uvoznik: Mobisux, Oderuška 1, 1000 Ljubljana, (666) 666-666
Prednosti:
Rade Končar GX 9000i je že na prvi pogled eleganten in uglajen, ultralahek mobilni telefon, ki anteno skriva v sebi. Osnovni komplet vsebuje: ročni aparat GX9000i, svinčeni akumulator 60Ah, polnilec 380V, navodila za uporabo, motorno žago in čelado. Na voljo je tudi precej dodatne opreme, med drugim tudi adapter za priklop na traktor Zetor. Cena za tako dober in tehnično dovršen aparat je samo 463.981,00 SIT. DDV je že vključen v ceno (19%)!
Slabosti:
Aparat nima nobene napake!
tam sem bil eden prvih clanov,ce se prav spomnim okoli 50.Prej jih je bilo veliko namisljenih ala VioletaZgonik,...Ki so "strokovno" odgovarjali na vprasanja o Mobitelu
Sedaj pa se je gospodu lastniku stanje poslabsalo(mimogrede kot je Silvo-PIC napisal je ze prej slabo skrbel za forum) in veckrat pobrisal bazo,ki so jo moderatorji uspeli nazaj postaviti iz svojih "ukradenih" arhivov.
Albumi slik so pogubljeni ogromna baza znanja je sla v maloro
Kaj na recem-skoda
Svoje mnenje sem napisal ze tu: http://www.mobisux.com/forum/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/78/page/0/nt/44/fpart/1 _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Sep 29, 2007 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj z Web arhiva. Vam je kak nick znan  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sob Sep 29, 2007 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he... 16F84  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2007 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pogresam tud jaz stari mobisux... Tud jaz sem bil tam skoraj od zacetka. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni