www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault 4 - katrca
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
abnox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45
Aktiv.: 0.22

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:  Renault 4 - katrca Odgovori s citatom

Profesor v šoli govori, da je to najnevarnejši avto, kar še vozi, pa ne pove zakaj. Ve kdo od vas, zakaj?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem srečni lastnik in malce spremljam zapise v črni kroniki - ko je katra vpletena v nesrečo, ponavadi ni preživelih. V katri, seveda.
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=56694&postdays=0&postorder=asc&start=0
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:28 pm    Naslov sporočila:  Re: Renault 4 - katrca Odgovori s citatom

abnox je napisal/a:
Profesor v šoli govori, da je to najnevarnejši avto, kar še vozi, pa ne pove zakaj. Ve kdo od vas, zakaj?

Ker se preveč ceste drži Very Happy

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
sem srečni lastnik in malce spremljam zapise v črni kroniki - ko je katra vpletena v nesrečo, ponavadi ni preživelih. V katri, seveda.
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=56694&postdays=0&postorder=asc&start=0

In kangoo je njen naslednik Rolling Eyes
Ampak kljub vsemu se spomnim Katre na Rally Saturnus Very Happy -le nekam "lezece" je sla skozi ovinke Shocked

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kangoo se zelo dobro drži ceste. Poln ali prazen.
Vse je v načinu uporabe in tehniki vožnje.
No, dopuščam možnost, da se naš domač bolje drži ceste zaradi ojačane zadnje preme za večjo nosilnost.

Glede varnosti pa - katrca pri trčenju bolj ali manj razpade. Motor je majhen in pri trčenju ne ovira nasprotnega avta na poti do voznika - mehko plehovje nima sposobnosti blaženja trkov. Nagibanja skozi ovinke se je pač treba navaditi in mu prilagoditi slog vožnje.

Stvar je v tem, da je "Zakon o pogostih tehničnih pregledih" pred leti močno posodobil vozni park v Sloveniji. Počistil je avte letnik 198x in poreklo jug/vzhod. 5ke in katrce so pa še na cesti, čeprav bi morale počasi že priti na vrsto za kaj novejšega.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, vendar sam katrc ne opazim na cesti. Za razliko od golfov 2D...
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 6:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sulc je napisal/a:
...golfov 2D...

2SD (skurjen diesel) Laughing

Ene 14 dni nazaj sem se peljal za enim takim in sem doživel, da se črni, olju podobni ostanki limali meni na vetrobran.
Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
sulc je napisal/a:
...golfov 2D...

2SD (skurjen diesel) Laughing

Ene 14 dni nazaj sem se peljal za enim takim in sem doživel, da se črni, olju podobni ostanki limali meni na vetrobran.

Ta jajca bi že zdavnaj morala na servis, v drugem primeru pa na odpad. Teli SD so res katastrofa. Takoj ko ga zagledam že podzavestno vključim tipko za notranje kroženje zraka. Evil or Very Mad

webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katrca je bila pred leti (10+) kar OK avto.
Z njo sem brez problemov prevozil celo jugo...v Sarajevu so mi enkrat vlomili....
V SLO pa me je enkrat "napadel" kolesar s koso pa je bila kar precej poškodovana; smo pa vsi preživeli...

No, danes je ta avto res že malce "zastarel", AMPAK ostaja legenda.

Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta avto je res legendaren. V začetku je malo zoprno za prestavljat ampak ko se pa navadiš pa gre. Tudi čez ovinke je potrebno znat odpeljat (brez popravljanja linije sredi ovinkov) pa je uredu, če jo zanihaš pa rada izgubi stik s smerjo vožnje. Je pa super tudi nakladalni prostor ki se ga enostavno pomete, ker nima roba (ko smo enkrat v hribe peljali pečenega oddojka je zadaj ven tekel sok... mislim da so šli vsi psi za nami Smile ). Na "katrco" imam samo lepe spomine.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ob potoku katrco sva prala, jaz sem drgnil ti si pa sesala .. .... . . .. . ..

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Ob potoku katrco sva prala, jaz sem drgnil ti si pa sesala .. .... . . .. . ..

LP

Moj fant ima staro katrco,staro katrco,... v njej se ljubiva - Ptujskih5 Wink

Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.97
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Takoj ko ga zagledam že podzavestno vključim tipko za notranje kroženje zraka. Evil or Very Mad

Smile Jaz pa le 2. prestava, žmigavec in gasssss Smile Kar se pa katerce tiče je pa to po mojem najboljši (vzdržljiv) avto, kar jih je izdelal Renault. Pri hiši smo imeli 2, staro TL-ko in novejšo GTL-ko. Obe sta imeli narejeni preko 200k km in to popolnoma brez kakeršnih koli problemov! Le potrošni material Shocked

LP, Jani
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.86
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja prva katra je imela samo tri prestave! Sestavljena je bila v Italiji / verjetno/, pri motorju je bila ploščica Alfa Romeo. Letnika se ne spomnim več.
Spet nostalgija Very Happy

integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.85
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katra je bila zakon, nobenih problemov..... toda ostal je le spomin, ostal je le spomin......skratka legenda avtomobilov!

Bila je kot javna hiša, ko si bil noter je bilo lušno, ko si pa izstopil iz nje te je bilo pa sram. Laughing

Kakorkoli moje Katre so se vse dobro ceste držale! Verjetno pa je vse od šoferja odvisno....je pa res, če bi do česa prišlo........

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni