www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pretvornik iz analogne telefonije na ISDN aparat
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.61
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:43 pm    Naslov sporočila:  Pretvornik iz analogne telefonije na ISDN aparat Odgovori s citatom

Sprašujem, če mi kdo lahko pove oziroma priporoča kakšno škatlo bi moral nabaviti, da bi lahko uporabil Eurit 133 na analogni liniji.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.28
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi okrogli fascikel in usnjen zvitek.

V kanto vrzi eurit 133, vzemi denarnico in kupi drug telefon.

Preprosto ne gre! Pravzaprav gre, a je stvar dražja od novega telefona. Sicer pa Eurit133 ni nekaj , kar bi se izplačalo vleči v nedogled. Software ni bil nikoli dodelan..

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.65
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2007 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupiš panasonic brezžični telefon za manj kot 30eur, prodajajo pa v big-bang in harvey norman, pa verjetno še kje, malo glej papirnati spam, ki ga dobiš na dom.
Eurit 133, ki ga imaš, je verjetno že precej zdelan in star, zato je itak primeren za v pokoj. Baterije si že menjal? Sicer je pa 133-ka precej neroden telefon, z nerodnimi meniji, meni ni všeč.

audio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2007 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. Upal sem,da ga bom lahko dalje koristil zato ker sem se privadil na njega.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.95
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ena opcija je prehod na T2 IP telefonijo. Oni ti po želji v brezplačno uporabo dajo IP v ISDN konverter. Tako imam jaz, ker imam dva Siemensova daljinca, ki sta bila ob nakupu preko 120.000 SIT in nimam toliko preveč da bi jih metal stran. Žal Siol tega ne omogoča (oni so mi rekli da naj jih kar stran vržem---idioti).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam Telekom ponuja aparate po precej nizkih cenah. Če si njihov naročnik, dobiš celo na obroke.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to je sicer res, samo dva taka aparata sem jaz "na obroke" plačal 120.000 bivših SIT. In to ni tako malo. Moti me pa najbolj njihvo ignorantski odnos - ja, gospod te telefone lahko kar stran vržete, so itak neuporabni, zastareli". Jaz pa "a pri vas še kakšnega rabite? pa on: kako to mislite? Jaz: no, ker imate take hude plače da kar 600evrov v kanto mečete, bi jaz koj prišel k vam delat... - pa on po malce tišine spet še malce tišine, ker se je očitno zavedel kakšno neumnost je zinil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.28
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
to je sicer res, samo dva taka aparata sem jaz "na obroke" plačal 120.000 bivših SIT.

Tudi jaz sem dva taka aparata plačal natančno 123.600 SIT. Nihče me ni silil na IP telefonijo. Prostovoljno sem šel ! Ne samo jaz ampak še na stotine, tisoče uporabnikov. In vsi ti ljudje imajo zdaj take telefone viška! Prodaj telefon (še ti uspe) za kake 30 do 40 € po kosu.
Glede na količino teh telefonov v prodaji na drugo roko bo to več kot ugodno.

Drugače pa je postavitev problema skrajno neumna. Ko zamenjaš tip avtomobila se ne pritožuješ, da ti rezervni deli ne pridejo več v poštev ! Ne iščeš "nastavkov" za prilagoditev starega auspuha na nov avto ! Ni razloga zakaj bi tu bilo drugače.

ISDN sistem je stvar, ki je v izumiranju (vprašanje je koliko je bila sploh tehnično upravičena, no to je že druga tema) in vse v zvezi s tem bo prej ali slej romalo na odpad. In verjemi, da je na strani telefonskih central krepko več kot za 120k SIT vrednosti, ki danes ni več vrednost, temveč ekološko vprašljiv odpadek!

EURIT 133 je bil narejen v več kot milion primerkov. Poskusi potegniti iz tega kaj koristnega. Mogoče bi bilo zanimivo pogruntati kako se LCD priključi na mikrokontroler.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vse to vem. Kar je bilo nedopustno je bil odnos uradnega predstavnika telekoma do stranke. A bi bilo težko reči kaj podobnega kot ti? Ne pa, ja to lahko stran vržete...
ne pozabit da je telekom v tožbi ker je uporabnikom VSILJEVAL!!!!! ISDN storitve, saj brez tega nisi mogel dobiti ADSL. Torej nisem prostovoljno izbral ISDN.
NE vem a je tako težko nabavit te male škatlice ip-->isdn...
aja...mene so posredno "prisilili" da sem šel na IP, ker je ISDN sistem motil internet - vedno ko je bil telefon aktiven, internet ni delal. Telekomova izjava - edina rešite vprehod na IP
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.66
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če morda uporabljaš IP telefonijo, lahko uporabiš tudi drug vmesnik, tak z ISDN izhodom (vodilo S). Tak usmerjevalnik je bil opisan v prejšnji številki Računalniških novic, žal pa se ne spomnim proizvajalca.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.11
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Patton Smart-DTA je eden od njih (uporablja jih T2).

LP, Grega
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

prav tega imam jaz doma Razz Laughing Cool
Nazaj na vrh
audio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2007 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me če se da to škatlo kupiti in kakšna bi bila cena.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2007 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti ne bo prav nič pomagala ker jo mora operater sprogramirati. Pri meni so recimo pozabili vprogramirati drugo ISDN številko in je delala samo prva. Ker sem opazil šele zvečer, so rekli da bodo to naredili naslednji dan ker ponoči ni programerja tam. No, zjutraj je zadeva že delala. Če imaš ta pretvornik potem tudi recimo analogni telefoni, priključeni na gateway ne delajo, prav tako ne če bi IP telefon gor priključil. Moraš izbrati kaj boš uporabljal, pa ti oni to vnesejo v gateway. Tako da pri siolu ali kje drugje kjer tega nimajo v ponudbi ti taka škatlica ne pomaga prav nič...žal...
Nazaj na vrh
tadej.ko2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26
Aktiv.: 0.35
Kraj: sveta trojica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2007 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj je s tistim da je telekom v tožbi? a bomo kj stroškov povrnenih dubil? Smile
tkrt k sEm pr ns adsl uvaju smo nabavl še nt1+2a/b stvarco za 30k, d so delal še usi analogni telefoni napelani po bajti, pa še prenosne slušalke za isdn :/

Nazadnje urejal/a tadej.ko2 Pet Okt 19, 2007 1:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 467 dni