|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 6:27 pm Naslov sporočila: Kako računalnik ve katero piko gledaš ? |
|
|
http://www.msf-usa.org/motion.html
Glejte eno od treh rumenih pik. In se skoncentrirajte nanjo. Pika bo svetila konstantno, ostale pa,....
Torej, kako računalnik ve katero gledate ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da računalnik nima pojma katero mi gledamo....vse se dogaja v našem očesu...optik bi znal to najbolje razložit, nekaj malega pa je tudi v pdf-u!
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Vidna ostrina.pdf |
Velikost datoteke: |
931.17 KB |
Downloadano: |
20 krat |
_________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam pik, kanarčkov in kletk čez glavo.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
kvizko je napisal/a: |
Mislim, da računalnik nima pojma katero mi gledamo....vse se dogaja v našem očesu...optik bi znal to najbolje razložit, nekaj malega pa je tudi v pdf-u! |
Mislim da je rešitev v možganih, ki umaknejo statične dele iz animacij, saj nas moti vsak statičen objekt razen tistega, na katerega se koncentriramo. Če povečaš pike je čedalje telje filtrirati druge pike.
LP
_________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Jaz imam pik, kanarčkov in kletk čez glavo.  |
Pa dobro, pridi enkrat do mene. Da te zaprem v kevder za ene dva dni, da bo mir pred tabo.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem samo tako napisal, ker se talo ali tako približno ve v čem je hec. Pa nimam tega kar sem napisal dovolj tu na forumu. Se opravičujem, če sem kaj narobe rekel.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti se ne dogaja v očesu, ampak kar v možganih.
Hmmm, je napisal že Matejček, a je bil post Primoža tako zanimiv, da sem Matejčkovega spregledal.
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Sem samo tako napisal, ker se talo ali tako približno ve v čem je hec....... |
Boš primerno (enostavno) razložil, da bomo še ostali nevedneži vedeli, zakaj gre!?
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
S tem sem mislil samo nato, da ne ve računalnik, ampak da je prevara oči ali možganov, Kaj konkretno je tu vzrok za prevaro pa ne vem, ker nisem niti poskušal.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu ni prevara, ampak kar kompenzacija ali tako kot je bilo napisano - filtracija. Možgani so sposobni marsičesa. V očesu imaš predel, kjer je oko slepo, temu se reče slepa pega, pa jo možgani enostavno kompenzirajo s tem, da naredijo neko poprečenje v tistem predelu slike in "čez namalajo" del slike iz vidnega polja. Tega se niti ne zavedamo, zavedati se začnemo šele takrat, ko iztegnemo roko, zakrijemo eno oko, se zazremo v daljavo in s palcem ter iztegnjeno roko šarimo - zakrivamo dele vidnega polja. Ko naletimo na slepo pego, bo tudi konica palca izginila, komaj takrat se zavemo česa so sposobni naši možgani. BTW, slika pride v možgane obrnjena na glavo ter prekrižana (levo oko procesira desna polovica možganov in obratno).
p.s.
Link, ki ga je pripel Darko je pa iz ene raziskave, kako (zakaj) hitro spregledamo kolesarja. Mislim, da je odgovor viden, še posebej če se zazremo v daljavo in opazujemo promet.
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2012 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo.... oko se pač skoncentrira na nekaj ostalo pa zbriše ...na ta princip delujejo LYTRO kamere http://www.lytro.com/ (LFC )kamera
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2012 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca: Lytro kamere nimajo nobene veze s tem.
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni