www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako nastavim velikost okna?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 6:00 pm    Naslov sporočila:  Kako nastavim velikost okna? Odgovori s citatom

Kdar startam neko stvar, recimo IE iz ikone na namizju, se mi odpre v zmanjšanem oknu. Ker pa imam majhen ekran, moram vedno potem dodatno klikniti desno zgoraj na robu okna, da se okno poveča preko celeka ekrana.
Vem, da se to da nastaviti tako, da se takoj odpre maksimalno okno, samo ne vem kako, sem pa prepričan, da je na forumu kdo, ki to ve in mi po pomagal.
Hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

desni klik na bližnjico > Properties > run (seznam) - iz normal daš na maximized
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače pa se IE vedno zažene v enakem pogledu, kot je bil zadnjič ugasnjen.

Če je zadnje IE okno ob izklopu "maximizirano", se bo naslednjič odprl maximiziramn.
Če je ob izklopu "normaliziran", bo tak tudi ob naslednjem zagonu.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 8:39 pm    Naslov sporočila:  Hja, Odgovori s citatom

Hja,

Matevžu. Ko kliknem z desno tipko miške na ikono dobim sledeče okno z dvema zavihkoma. Kako naprej?

Igo, pri meni se nekako ie ne starta v takem oknu, kot sem končal prejšno delo. Vedno se mi odpre neko pomanjšano okno.

snap2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  31.79 KB
 Pogledana:  3 krat

snap2.jpg

snap3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  25.71 KB
 Pogledana:  1 krat

snap3.jpg

Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, tegale pa nisi povedal. Ti v bistvu nimaš bližnjice do IE-ja, ampak imaš kar internetni naslov kot bližnjico.
Ena možnost je, da kreiraš novo bližnjico, pri kateri za cilj napišeš:
iexplore.exe http://www.google.com/?ozTvojNaslov
Ikono pa ji določiš iz datoteke z ikono gmail-a.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa tisto okno, ki se ti odpre, enostavno v kotu primeš in raztegneš na cel zaslon. Nato ga ugasneš in ponovno prižgeš in bi moralo ostati enako. Ne smeš pa uporabiti Maximize (tistega gumba zgoraj v desnem kotu ki je narisan kvadratek), saj po tej poti ne deluje.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Roadracer je napisal/a:
Lahko pa tisto okno, ki se ti odpre, enostavno v kotu primeš in raztegneš na cel zaslon. Nato ga ugasneš in ponovno prižgeš in bi moralo ostati enako. Ne smeš pa uporabiti Maximize (tistega gumba zgoraj v desnem kotu ki je narisan kvadratek), saj po tej poti ne deluje.

Shocked Zakaj tisto ne bi delalo? Vsak spodoben program bi moral shranit ob zaprtju položaj in stanje okna.

Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah ne dela, saj ko bo program odprt v normalnem oknu, bo uporabil dimenzije prejšnjega normalnega stanja, saj maksimiziran zajame ves zaslon. Malo se poigraj pa boš videl. Opisati je bolj težko.
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:

Shocked Zakaj tisto ne bi delalo? Vsak spodoben program bi moral shranit ob zaprtju položaj in stanje okna.

To verjetno drži, če imaš v pogledu na mapo vklopljeno kljukico:
"Zapomni si nastavitve pogleda na mapo",
drugače pa ne!

pogled na mapo.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  pogled na mapo.pdf
 Velikost datoteke:  92.13 KB
 Downloadano:  9 krat

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vsak "spodobni program" ja, ne pa MS program... Laughing
No, tole se sicer zelo čudno sliši, ampak odpreš eno okno explorerja, ga maksimiraš, odpreš novo okno, ki se seveda odpre pomanjšano, ko se naloži, to drugo okno zapreš, potem zapreš še prvo okno, ki si ga prej maksimiral. Tako se IE zapomni da se mora odpreti maksimiran...
Ta logika je podobna samo billiju, ampak deluje...(to sem enkrat prebral na eni eng strani, ni moj izum)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 3:12 pm    Naslov sporočila:  Hvala Odgovori s citatom

Hvala,

odgovor cestnega dirkača (roadracerja) mi popolnoma ustreza, ne zahteva velike telovadbe in deluje.

Hvala
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 5:01 pm    Naslov sporočila:  Naredil sem si novo bližnjico Odgovori s citatom

Naredil sem si novo bližnjico za IE z domačim naslovom gmail.google.com.
Toda sedaj ima ta bližnjica ikono na namizju od IE-a in ne Gmaila.

Kako uvozim Gmail ikono iz googla in jo pripnem namesto IE ikone?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prejsnjo ikono shrani nekam, potem pa pri novi bliznjici pojdi na (najprej desni klik) Properties | Change Icon in jo zamenjaj.
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 7:04 pm    Naslov sporočila:  Nimam Odgovori s citatom

Nimam več prejšnje ikone ! Uaaa! :(
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://mail.google.com/mail/images/favicon.ico

Evo jo. Very Happy

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni