www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izračun cestne razdalje med dvema točkama

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2007 11:48 pm    Naslov sporočila:  Izračun cestne razdalje med dvema točkama Odgovori s citatom

Tole bo mogoče malo nenavaden problem, ampak vseeno. Imam pare naslovov, rad bi pa ugotovil razdaljo med njimi. Nekaj podobnega, kot je izračun poti na TIS-u (na sliki). Zanima me, če obstaja kje varianta, ki bi znala to naredit na tak način, da ji sekvenčno pošiljam po dva naslova, ona pa mi vrača skupno dolžino na tak način izračunane poti? Tole s kucanjem v TIS bi sicer šlo za par ali par 10 primerov. Če je pa tega veliko ... Confused .

Kakšna ideja ali namig bo dobrodošel.

Lp, Frenki

Tis_karta_razdalja.jpg
 Opis:
Tis_karta_razdalja
 Velikost datoteke:  215.77 KB
 Pogledana:  37 krat

Tis_karta_razdalja.jpg

Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2007 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj podobnega kot TIS ima tudi AutoRoute. Vendar je podobno zakomplicirano vnašanje, pa še SLO je slabo pokrita.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70833.64

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tangosierra
Član
Član

Pridružen-a: Sre 09 Maj 2007 22:41
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe... tole 'sledenje' je pa res malo privlečeno za lase ja. Sem jaz tudi vnesel hišno od mene pa od soseda, pa mi je pokazal kot najkrajšo (vseeno če dam tud najhitrejšo pot) skozi soseden kraj in do oka bi ta pot nanesla nekje dobre 3 kilometre namesto 200 metrov kolikor jih prehodim skoraj vsak dan, al pa jih revozim včasih.

Drugač je pa še tole ena varijanta na katero se ponavadi zanašam tudi sam in me še ni pustila na cedilu. treba se pa je registrirat:

http://kremen.arso.gov.si/NVatlas/users/login.asp

Dobrodošli komentarji v zvezi s tem linkom... Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tramsak
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 13:35
Aktiv.: 0.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrz bi se dalo z google apps sprogramirat (fajn zadeva). Ce mal opises kako bi podaju podatke in kako sprejemu se da se kej najdit
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še ena povezava na podobno temo ViaMichelin .

LP

jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko si napišeš program, ki sam klika in vpisuje naslove po TISu in potem prebere izpisano razdaljo.. Dokaj neumna rešitev, ampak če se rabiš enkrat sprehodit čez tabelo in kasneje nimaš več novih zahtevkov bo delovalo. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni