|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejn Član

Pridružen-a: Čet 25 Okt 2007 19:13 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 10:04 pm Naslov sporočila: LPC2138 prekinitve (interrups) |
|
|
Njiker na internetu nisem našel kakšnega spodobnega primera za uporabo prekinitev na LPC2138. Sedaj me zanima, če se kje tukaj najde kakšna dobra dušca, da mi razloži katere vrste prekinitev obstajajo, kako se uporablajo in kako veš od kje je prišla zahteva. In seveda bi bil izjemno vesel primera za šarm v jeziku C (WinIDEA). Ker se mi sanja ne, kako definiraš da se kliče procedura takrat, ko pride do prekinitve. Že v naprej se zahvaljujem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen na forumu.
Za začetek naj povem, da me je točno pred enim letom mučilo isto vprašanje.
Največ pomoči za WinIDEO sem sam našel na tej strani. Tudi ko mi konkretno UART interrupt ni delal, sem našel pomoč v tem laboratoriju (predvidevam da si študent na FE).
Na teh primerih zgoraj boš lepo videl, kako se uporabljajo prekinitve. Vse prekinitve, ki so na voljo imaš lepo opisane tudi v PDFju, ki je na voljo na šarm - ovi domači strani.
Ker si želel videti še en celoten projekt v WinIDEI - pojdi na www.s-arm.si in poglej pod "Najbolj Š-ARManten projekt (nagrajenci) "
Koristno bi bilo tudi uporabiti iskanje na forumu
Če pa imaš še kakšno bolj konkretno vprašanje, pa kar na dan z njim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejn Član

Pridružen-a: Čet 25 Okt 2007 19:13 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super mislim, da mi bo to zadostovalo Škoda, ker ravno nimam časa ampak čez ene 2dni se poglobim v zadevo da ji pridem do dna. ([slovenščina je zame švedska vas] da mi bo stvar jasna, ne da mi bo samo delovalo). Če me bo kaj zanimalo, te pa vprašam. Potem bom pa naredil en post z opisom prekinitev in z enim primerom, da bo še za ostale. Drugače nisem še študent na FE, sem 4.letnik tehniške gimnazije. Rad pa kaj programiram in naredim kakšeno zanimivo zadevo, zato sem si še priskrbel mikrokontroler. Je silno dobra stvar, sam tele prekinitve mi niso čisto jasne, ker je povsod malo drugače. Če bo vse po sreči, bom drugo leto na FE Juhej, mislem da bo zelo vredu stvar. Hvala ti za enkrat, faca si!! =) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šele danes sem se spomnil - najbolj od vsega ti bo po mojem mnenju pomagala knjiga v elektroniski obliki - Uvod v mikrokrmilniške sisteme. Napisala sta jo Janez Puhan in Tadej Tuma. CD dobiš v skriptarnici na FE (takoj pri vhodu levo). Če jo boš kupil, bo to boljše zapravljenih 5 evrov . Na CD ju so mislim da tudi navodila in primeri za zgoraj omenjeni sistem.
Lp, Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni