|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2007 10:21 pm Naslov sporočila: Odpovedal disk na serverju |
|
|
Sem bil raje tiho, ampak danes pa ne morem več!
Včeraj je bil na serverju zamenjam disk.
Diski so SCSI hot plugin. Vezani so v RAID miror, dva in dva. Obvestili so me, da na disku sveti lučka, ki ne obeta nič dobrega.
Vzel sem drug disk se odpravil v Ljubljano na SiOL (Telekom) in zamenjal disk. SCSI kontroler je narejen tako, da sam avtomatsko obnovi vsebino tako zamenjanega diska, brez da bi operacijski sistem sploh vedel za to.
Nič novega in nič pretresljivega, a včeraj sem to opcijo bil primoran preizkusiti. Glede na to, da stvari delujejo - uspešno.
Me pa zanima, če ste kot uporabniki opazili kake motnje v delovanju (Slabša odzivnost?,..,...)
Uptime serverja torej teče dalje, saj ni bilo potrebe za ugašanjem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 6:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Kdaj točno pa se je vse skupaj dogajalo? Pri meni je forum deloval tako, kot vedno. Kakšnih napak ali nepravilnega delovanja ni bilo opaziti (vsaj pri meni).
PS: Koliko pa stane takšen disk ? _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 6:34 am Naslov sporočila: |
|
|
SCSI diski niti niso pretirano dragi. So dražji, najdražji je pa krmilnik. največ te ponudbe na enem mestu ima Mlacom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
trobida je napisal/a: |
Kdaj točno pa se je vse skupaj dogajalo? Pri meni je forum deloval tako, kot vedno. Kakšnih napak ali nepravilnega delovanja ni bilo opaziti (vsaj pri meni).
PS: Koliko pa stane takšen disk ? |
Menjava je bila narejena v torek ob 10:15.
Za cene diskov ne vem, to je bila donacija. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni