www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 7:10 pm    Naslov sporočila:  Pralni stroj Odgovori s citatom

Pralni stroj Gorenje WA 61121 (SE LUČKA NE UGASNE),ko je programator na 0.
Prosim za pomoč.L.P.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 8:51 pm    Naslov sporočila:  Re: Pralni stroj Odgovori s citatom

Pregorelo, oziroma "zapikalo" je glavno stikalo na elektroniki, kar je po navadi posledica nepravilne uporabe programatorskega gumba. Med delovanjem stroja ni primerno gumba vrtet, torej najprej tipka pavza in nato spreminjanje programov, ali postavljanje na 0.
Je pa to klasična napaka in se kar pogosto pojavlja.

Jarc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20
Aktiv.: 1.46
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo za ta stroj kakšen servisni manual ipd. ?

Nekaj bobni kot da ga vsak čas razneslo, kolega mi je rekel da je najverjetneje ležaj, ampak ne ve če imam plastičen ali kovinski boben ali kotel, nekaj v tem smislu.

Nekaj je tudi narobe z lučkami, samo bi mogu vprašat točno kaj ker jaz ne perem.

Hvala
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jarc je napisal/a:

ampak ne ve če imam plastičen ali kovinski boben ali kotel, nekaj v tem smislu.

Hvala

Odpri pa poglej.
Ali je tako težko odviti dva vijaka in sneti zgornji ali zadnji pokrov in pogledat kakšno kad ima notri. Whistle

Lp Srečko

Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja je, ker je sedaj stroj zbalansiran in se ne premika in hudiča dolgo sem rabil da sem to dosegel ker pralnica nima čisto ravnih ploščic (pač nekdo ki je polagal zafušal) in nebi rad premikal dokler nisem 100% in nabavim materijala.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jarc je napisal/a:
... ampak ne ve če imam plastičen ali kovinski boben ali kotel, nekaj v tem smislu.
Hvala
Odpri pa poglej.
Ali je tako težko na tleh k robu prisloniti nek kvadrast predmet (knjiga, deščica,...), s flomastrom označiti robove na vsaj treh različnih stranicah, odviti dva vijaka in sneti zgornji ali zadnji pokrov in pogledat kakšno kad ima notri. Whistle

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pa želiš imeti v kopalnici popolnoma ravne položene ploščice potem pa ti ne želim , da ti kdaj poči vodovodna cev ali pa samo malo pušča.
Keramičar že ve kaj je naredil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drejko, ni kopalnica ampak pralnica in v kotu kje je stroj sem posebej naročil naj bo ravno oz. sem hotel da bi mi naredil podstavek nekje 20 cm višine da se ni treba tolk sklanjat do vrat stroja, ampak me je prepričal da je to brez veze. Ma pustmo zdej to, bom pač razdru in če je plastika grem po nov stroj, ki pa bo 100% tak da bodo vrata zgoraj.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima kako pralni stroj uravnat.
Seveda se nogice lahko privija odvija in zateguje proti-matice. Vse lepo in prav ko imaš pralni stroj na sredi sobe. Kaj pa potem, ko ga porineš v eno luknjo? Dostopa do vijakov ni, ploščice pa ponavadi tudi nimajo popolnoma enakih naklonov po celotni površini sobe.
Kako se vi tega lotite?

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotoviš z vodno tehtnico, ko je na mestu za koliko moraš spremeniti višino določene nogice, ga potegneš ven nastaviš in daš nazaj. Zna pa bit postopek dolgotrajen a drugače ne gre.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.47
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2013 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam pralni stroj gorenje LA401X. Ker je hčerka obrnila gumb na programatorju v nasprotno smer so se pomešali programi. Je kakšna možnost da sam obrnem programator v pravo pozicijo al moram klicat serviserja.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2013 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si prepričan, da so se res pomešali? Pri našem, samo preskoči gumb, programator pa ostane na enaki poziciji, če obrneš v nasprotno smer.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2013 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem siguren ,da se je pomešalo, ker se je pralni stroj kasneje ustavil na napačni številki. Sam sem se že enkrat igral z programatorjem in vrtil gumb v napačno smer, serviser mi je takrat naročil, da se tako zmeša programator in številke na gumbu.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2013 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo ugibam... Je možno, da bi z vrtenjem v napačno smer nadaljeval in sicer ga zavrtiš za 1 obrat - toliko kot si ga že zavrtel?
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2013 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nisem siguren če se kaj odlomi , ko se zavrti v napačno smer. Ga je pa možno vrteti v napačno smer po korakih(nekaj preskakuje). Bom zvečer pogledal , ko pridem iz službe.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni