|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gasilko Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.12 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 2:18 pm Naslov sporočila: 5,1 zvočniki |
|
|
Lep pozdrav ,imam eno vprašanje in sicer v čem je razlika med zvočniki za računalnik in hišni kino.Zanima me ker ponujajo sisteme v eni trgovini ločeno med zvočnike za dvd in računalnik.Sprašujem za aktivni sistem 5,1  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda v tem, da si upajo za racunalnik prodati vecje s*anje ? Aja pa pri racunalnikih smo ze navajeni, da je tista stevilka v Wattih nasprotno sorazmerna z njihovo mocjo (stari "5W" so mocnejsi kot novi "200W").
Kakorkoli ze, vec denarja -> praviloma vec muzike, ne glede na to ali imajo oznako "racunalniski" ali "za hisni kino"  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja jaz ravno ne vem kakšna je razlika. Sam pa imam računalniške zvočnike (5.1 creative)
Mogoče je razlika v priklopu... ker (pri mojih) imaš povezavo računalnih -> woofer iz slednjega pa na ostalih 5 zvočnikov.
Kako pa poteka povezava med dvd enoto oz. s čimerkoli drugim pa ne vem
sicer je pa res tudi vprašanje kvalitete. _________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilko Član

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa vaše izkušnje in nasvet za dobre zvočnike in kje jih nabavit ugodno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.71 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam na dvd playerju cinch izhode, na PC ju pa jack |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Morda v tem, da si upajo za racunalnik prodati vecje s*anje ? Aja pa pri racunalnikih smo ze navajeni, da je tista stevilka v Wattih nasprotno sorazmerna z njihovo mocjo (stari "5W" so mocnejsi kot novi "200W"). |
Bilo bi zanimivo take zvočnike res priključiti na 200W ojačevalec
Potem pa jih vztrajno nositi nazaj v trgovino češ, da ne delajo. Pri tem pa seveda upravičeno uveljavljati garancijo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
gasilko je napisal/a: |
Na osebnem PC-ju imam 5.1 sistem. Moram povedati, da bi jih sedajle kar malo težko zamenjal za prejšnja "dva" . Ni nevem kakšna firma (mimogrede; SoundX) ampak lepo normalno delajo. Nabavil sem jih pred dobrima dvema letoma v Com*shopu. Drugače pa se občutna razlika pojavi v gledanju filmov; kjer res pride "5.1" sistem na površje .
Mogoče pri meni še slaba stran le teh......
V matični plošči imam integrirano zvočno kartico, ki ima tri izhode. Line-IN, Line-OUT in pa mic. Seveda je bilo vse lepo in prav ko še nisem imel 5.1 sistema. Ko pa sem le tega do dobra priklopil, pa sem zapolnil še pušo za mic . Potem sem avtomatsko moral še po zvočno kartico, ki je namenjena prav za 5.1 sistem . Od takrat naprej lepo uporabljam novejši sistem, zraven imam pa še mikrofon. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilko Član

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jih sicer kupujem za dvd  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Bilo bi zanimivo take zvočnike res priključiti na 200W ojačevalec
Potem pa jih vztrajno nositi nazaj v trgovino češ, da ne delajo. Pri tem pa seveda upravičeno uveljavljati garancijo. |
A ni bilo zadnjic dovolj kurjenja tantalov ?
Dovolj poznavalski proizvajalec ti bo seveda povedal, da tistih izmisljenih 200 Wattov (torej 1.5 RMS Watta) zmorejo zvocniki s svojim internim "ojacevalcem", torej brez zunanjega
Zdaj, ko bolje razmislim o tem, se mi zdi, da jih 200W ojacevalec niti ne bi unicil - vgrajeni "ojacevalec" tako ali tako deluje pri maksimalnem GWBP, da prisparajo denar, 200W/8R (ali manj R) ojacevalec ne izpljune ene silne amplitude (ker imamo zdaj nizkoohmske zvocnike), torej ga prenapetost iz takega ojacevalca prakticno ne more uniciti, tok pa tudi potegene tak, kakrsen mu ustreza (visokoimpedancni vhod bufferja oz. integriranega ojacevalca).
V glavnem slabo ... se za unicit ni  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 1:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Jao.. sokrat, pa ti dvomiš, da jih jaz nebi uspel uničit ???
Visokoomski da so.. Na 100 V linijo audio ojačevalnika ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Jao.. sokrat, pa ti dvomiš, da jih jaz nebi uspel uničit ???
Visokoomski da so.. Na 100 V linijo audio ojačevalnika ! |
Nisem vedel da imas tudi to na 200W - za nizkoohmske sicer (= zatipk; visokoohmskih to ne gane), a dobra ideja, se bo kadilo  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.37
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Vsaka stvar se da uničit, če se le dovolj dolgo ukvarjaš z njo.
gasilko je napisal/a: |
Dobri zvočniki niso poceni. Če nočeš imet plastik-fantastik, bo cena hitro tam okoli 500€ za komplet... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam Genisu 5.1 sistem in moram povedati da zelo lepo igrajo. Uporabljam jih pa že dve leti in tako rekoč vsak dan. Nobenih problemov imel. Takrat so pa stali oko 27kSit. Videl sem jih, da prodajajo v BingBangu na računalniškem odelku, pa še prikljopljene jih imajo, tako da jih lahko še sprobaš. Mislim da so vredni tega denarja. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
dkone je napisal/a: |
Uporabljam Genisu 5.1 sistem in moram povedati da zelo lepo igrajo. Uporabljam jih pa že dve leti in tako rekoč vsak dan. Nobenih problemov imel. Takrat so pa stali oko 27kSit. Videl sem jih, da prodajajo v BingBangu na računalniškem odelku, pa še prikljopljene jih imajo, tako da jih lahko še sprobaš. Mislim da so vredni tega denarja. |
Se podpišem pod tole. Za ta denar kar solidna muzika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kaj takega:
-mono moduli iz kakega LM čipa (3886, 3876), lahko na en napajalnik
-TANGBAND W3-871S sateliti in po potrebi kak sub?
To si menda zlotaš sam, zvok bo pa za 10 razredov boljši od vsakega kompleta ala 200W P.M.P.O.
 _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni