www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPRS povezava na server

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ql000
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Nov 2005 9:00
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 9:58 pm    Naslov sporočila:  GPRS povezava na server Odgovori s citatom

Nabavil sem Eenforin Enabeler II GPRS modem. Z njim bi rad vzpostavil dvosmerno TCP/IP komunikacijo s serverjem. Dejansko bi samo rad sprejemal in pošiljal stringe. Modem krmilim z mikrokontrolerjem. GPRS komunikacijo znam vzpostaviti, samo, ni mi pa jasno kako potem serverju pošiljam podatke. Modem ima TCP/IP stack.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Serverju verjetno želiš pošiljati podatke preko etherneta...??? Z Delphijem in Indyem (Intetnet Direct) z malo programiranja lahko pošiljaš poljubne ethernet pakete.

Primer, kako pošlješ serverju preko interneta ukaz. V tem primeru je to: 123

procedure TfrmMain.IdTCPServerExecute(AThread:TIdPeerThread);
var Command:String;
begin
AThread.Connection.WriteLn('123'); AThread.Connection.Disconnect;
end;

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam Wavecom-ov GSM/GPRS modul in pri temu je tako, da, ko se povežeš na server, pošlje vse znake, ki mu jih procesor pošlje preko UART-a, proti serverju, povezava pa se prekine ko mu pošlješ znak "<ctrl>+c".

Razmisli pa o uporabi UDP protokola namesto TCP, ker je v nekaterih primerih TCP lahko problematičen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ql000
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2007 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Djurodrljaca: Zakaj TCP problematičen? Kako imaš pa na strani serverja nerejeno?

@jur: jaz rabim rešitev za uC. Pri meni pa samo C pride v poštev (C18-).
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2007 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem sem že tudi nekaj pisal na forumu...

Največji problem sem imel s tem, ker server ni vedel, če je naprava z GPRS izgubila povezavo - server je mislil, da je naprava še zmeraj priklopljena (server sem moral sam napisati). Našlo bi se pa še kaj drugega.

Na UDP sem šel tudi zaradi tega, ker mi je to priporočil vodja projekta, ki je rekel da tudi pri drugih projektih, kjer uporabljajo komunikacijo preko interneta, počasi prehajajo na UDP, ker jim je TCP delal probleme.

Sedaj sem že več kot pol leta na UDP in sem zadovoljen z njim. Smile

Priporočam pa ti, da si posnameš še program "Ethereal", če boš kaj delal na serverju, ker je to zelo dober program za ugotavljanje kaj (podatki) dobiš od kje (IP naslovi in porti).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2007 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Djurodrljaca je napisal/a:

Priporočam pa ti, da si posnameš še program "Ethereal", če boš kaj delal na serverju, ker je to zelo dober program za ugotavljanje kaj (podatki) dobiš od kje (IP naslovi in porti).

Pred časom so ga preimenovali v Wireshark .
Se pa strinjam, je pa zelo dober program.

Aleš
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ql000
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva deluje nadvse vredu! Sam, zakaj ni nobeden omenil, da je potem, ko se logiraš v omrežje potrebno narest podatkovni klic! Sad ATDT dela čudeže! Very Happy Če koga zanima, lahko objavim programček, ki preko RS232 komunicira z modemi, telefoni, preko AT komand. Trenutno sem implementiral pošiljanje SMS-ov, Custom AT komande in GPRS podatkovno povezavo na poljuben strežnik. Programček je narejen v C#.
Nazaj na vrh
lucky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Okt 2007 15:06
Aktiv.: 0.04
Kraj: Dolenjske Toplice

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2007 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Sem popolnoma nov na forumu. Zadeva me zelo zanima, predvsem to, kako se priključiš na omrežje, da si "on line" in kako pošiljaš in sprejemaš podatke, v mojem primeru stringe. Vsaka informacija bo več kot dobrodošla.

LP vsem.

Srečko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni