|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 3:06 am Naslov sporočila: Format-recover |
|
|
Pozdravljeni
Nehote sem formatiral kartico na fotoaparatu, bilo pa je nekaj slik, ki jih še nisem shranil na rač. in bi jih rad dobil nazaj. Obstaja kakšen program, ki zazna tudi fotoaparat in se lahko prenesejo formatirane datoteke?
Filerecoveryangel mi ne najde fotoaparata kot izmenljivi disk, zazna samo trde diske in pa dvd/cd. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi s čitalcem kartic. Preko fotoaparata težko če bo kateri program ti jo zaznal kot disk. Kar se tiče programov pa jih je malo morje na internetu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Če čitalca kartic nimaš si ga omisli. Nekateri imajo točno takšno programsko opremo kar lepo zraven zapakirano. Cena pa ni tako visoka.... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2007 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej, če kupim čitalec kartic, mi ga bo zaznalo? A ni čitalec kartic tudi preko USB-ja priklopljen? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3475 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2007 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Isto je enkrat naredil moj ata.
ca. 95 % slik sem rešil s programom Recover My Files. Pri formatiranju se briše FAT in korenska mapa, zato se ne ve več, kje se datoteke nadaljujejo, začetki pa so še vedno zapisani v mapah. Tistih 5 % slik je bilo torej fragmentiranih in jih je obnovil, vendar so samo začetki datotek v redu.
Če so bile slike neposredno v korenski mapi, je pa problem večji.
[Dodatek:]
Seveda mora biti kartica v čitalcu ali pa v fotoaparatu, ki podpira Mass Storage Class oz. mora imeti PC dostop do posameznih sektorjev. Jaz sem uporabil foroaparat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni