|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2007 2:59 pm Naslov sporočila: Kamera Sony DCR TRV256E |
|
|
Crknila mi je video kamera. Stara je malo manj kot tri leta, posnela pa je zelo malo - manj kot 10 ur. Pa ravno sem začel sestavljati podvodno ohišje!
No, ni čisto crknila. Če jo vklopim v record mode, je ekranček svetlo zelene barve, spodnja četrtina ekrančka pa je bela s komaj opazno motnjo na robu ki izgine, če premaknem zoom iz ene skrajnosti v drugo. Playback dela normalno, prav tako snemanje, saj posname enako zelenilo, kot ga kaže na ekrančku, tudi na kaseto.
Ima morda kdo kakšno idejo, morda service manual (za ta tip ga nisem našel)? _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2007 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam pametne ideje, ampak za vsak slučaj poglej, če nimaš pokrovčka na objektivu.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2007 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he, nimam pokrovčka. To sem se že navadil: tema podnevi = pokrovček na objektivu
Čudno zgleda zato, ker je ekranček temno moder, če in signala. Torej nek signal pride s senzorja le da ni.... hmm, tak, kot bi moral biti.
Posumil sem že povezavo med CCD modulom in ostalim črevesjem. Kamera namreč pri fokusiranju ne premika leče temveč cel modul za zajem slike - morda se je tu kaj razmajalo/zaprašilo... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2007 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker še nisem videl notranjosti kamere,bi mogoče kakšen kontakt ali prekinjene žičke? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2007 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
V treh letih neuporabe naprave se lahko zgodi veliko. Komu (drugemu) pade na tla, zaradi solne kisline (jedkanje) ali vlage (zalil pes) pride do korozije kontaktov. Če kamera ni v garanciji, odpri in snemi in nazaj natakni vse kontakte, da se razmaje morebitni oksid ali svinjarija. Morda je problem baterija. Če tri leta stoji brez polnjenja ni dobro. Mogoče se pri snemanju toliko sesede napetost, da ne vidiš opozorila, da je zanič.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jospeti Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2007 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Piroman ali lahko kaj več poveš o podvodnem ohišju???
LP jos5 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2007 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Kamero nesi na servis in naj ti ocenijo približen strošek popravila. Ne razdiraj sam objektiva kjer je CCD ker boš notri spustil veliko prahu, razen če imaš na razpolago čiste prostore kje v službi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2007 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Prah sploh ni tako kritičen. Sem razdrl že dva digitalca, mojega res v prafaktorje, pa oba delata brez kakih večjih motenj na sliki. Torej, če ti kamere ni škoda, kar nad njo  _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majstr Član

Pridružen-a: Sob 03 Nov 2007 13:37 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2007 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
zanič je ccd! Cena popravila okoli 250€ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni