|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 6:00 pm Naslov sporočila: Direkten prilop kompresorja iz hladilnika |
|
|
No imam naslednjo težavo. Rad bi priklopil kompresor iz hladilnika ampak direktno ampak stvar nekako ne deluje. Kable do termostata sem skupaj z termostatom odtsranil. Če vtaknem kabel v vtičnico se ne zgodi nič. Nato sem priklopil tako kot kažejo puščice in se kompresor vžge za nekaj sekund nato pa vgasne. Več povedo slike.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
62.86 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
83.93 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.99 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje imas kompresor? Moj, ce je na hladnem se tudi ugasa.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že dolgo odkar sem to priključil že pozabil.Mislim da ne bi smel odstranitibimetalni senzor z relejem.Ker rabi za zagon.Ne vem če bom našel skico.Bom jutri pogledal moj kompresor ki se v kotu nabira prah.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
vitez93 je napisal/a: |
Kje imas kompresor? Moj, ce je na hladnem se tudi ugasa. |
Ja kompreosr je v garaži na hladnem.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 7:21 pm Naslov sporočila: Re: Direkten prilop kompresorja iz hladilnika |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
No imam naslednjo težavo. Rad bi priklopil kompresor iz hladilnika ampak direktno ampak stvar nekako ne deluje. Kable do termostata sem skupaj z termostatom odtsranil. Če vtaknem kabel v vtičnico se ne zgodi nič. Nato sem priklopil tako kot kažejo puščice in se kompresor vžge za nekaj sekund nato pa vgasne. Več povedo slike. |
Upam, da si si zapisal ali zapomnil kje je bil priklopljen termostat, tisti dve žici enostavno kratko skleni in bo kompresor deloval. Nikar pa ne priklapljaj tam kjer si narisal, ker zaženeš samo zagonsko navitje, delovno pa nima napetosti.
POZOR! Kompresor ustvari preko 20 barov tlaka, seveda nima velikega pretoka, zato mora zelo dolgo delovat. Se je že marsikomu zgodilo, nazadnje kolegu, ki se je prav tako igral s tem kompresorjem. Kopmpresor je vklopil in z njim polnil eno posodo, odšel od doma na "špricer" potem pa pozabil izklopit, ko je prišel domov so ostali samo še konci od njegove kovinske posode, katero je polnil in vsa sreča, da ni bilo koga v bližini. Torej pazi kaj delaš!
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu vse piše in sem tudi prilagal iz revije.
Na forum poišči naslov pod išči "Kompresor iz hladilnika"[/url]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešil zadevo in deluje, kljub temu, da je dvakrat ZNS izklopil zaradi moje popolne neumnosti, ampak pustimo podrobnosti, važno je da dela. Sem pa stvar mislil uporabiti za odstranjevanje spajke namesto pumpice, ampak se mi stvar ne zdi ravno uporabna saj je pretok majhen. Je pa če se ne motim sesanje cina s kompresorjem iz hladilnika bilo omenjeno tudi na tem forumu.
Hvala vsem.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredi rezervoar, da boš imel "dovolj vakuuma na zalogi".
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
Naredi rezervoar, da boš imel "dovolj vakuuma na zalogi". |
Kakšno posodo pa mi predlagaš? Moram pa potem dodati še nek ventil na sesalno cev kjer bo sesalo spajko, samo mora biti za zadevica taka, da jo bo možno odpreti zgolj z pritiskom.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede posode nimam kakšnega konkretnega predloga. Mora pa biti ravno prav velika, da boš lahko posesal kar hočeš in ravno prav majhna, da ne boš čakal celo večnost, da doseže primeren tlak. Malo eksperimentiraj.
Seveda boš rabil nek ventil, tipko za proženje pa si lahko vgradiš v ročko spajkalnika. Sam sem v ta namen dobil en tak ventil: http://www.clippard.com/store/byo_electronic/byo_mouse_valves.asp
Skrbi me edino, da ta moj plan stoji že od poletja...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kompresor, enosmerni ventil, rezervar, podtlačno stikalo, elektromagnetni ventil, ročka s tipko.
Za rezervar sem jaz vzel tamalo kamping propan-butan jeklenko, ampak novo, da še ni bilo nikoli plina notri.
Glede ventilov in stikal je bilo prted kratkim tema na forumu. Ampak ni poceni.
Ročko s tipko si pa sam narediš.
Seveda rabiš še nekje eno kovinsko/stekleno posodico, kamor špricne raztaljen cin. In filter, da ti pare kolofonije ne zapacajo kompresorja.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje sem čital da je boljše kompresor od klimatske naprave.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko nekdo poslika to stvar pa tudi, če je samo delno narejena.
Ali je treba nepovratni ventil uporabiti zato, da je obremenitev kompresorja manjša.
Lp Primož
Nazadnje urejal/a PZUFIC Pet Feb 12, 2010 8:45 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Rešil zadevo in deluje, kljub temu, da je dvakrat ZNS izklopil zaradi moje popolne neumnosti, ampak pustimo podrobnosti, važno je da dela. Sem pa stvar mislil uporabiti za odstranjevanje spajke namesto pumpice, ampak se mi stvar ne zdi ravno uporabna saj je pretok majhen. Je pa če se ne motim sesanje cina s kompresorjem iz hladilnika bilo omenjeno tudi na tem forumu.
Hvala vsem.  |
Zanimivo, potem bi ga jaz uporabil obojestransko na eni strani za ustvarjanje podtlaka na drugi pa za ustvarjanje nadtlaka za malo pištolco za brizganje barve.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Unknown_User je napisal/a: |
Zanimivo, potem bi ga jaz uporabil obojestransko na eni strani za ustvarjanje podtlaka na drugi pa za ustvarjanje nadtlaka za malo pištolco za brizganje barve. |
Jaz imam tako "pištolo" narejeno že dolga leta, pa je že kar nekaj prebarvala. Ni pa najbolj profi - zna špricat tudi malce olja
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni