|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.68 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 12:41 am Naslov sporočila: AVR compliler Code Vision ali E_LAB |
|
|
Sem pred odločitvijom kateri prevajalnik za Avr naj uporabljam. Na tem forumu je
največ govora o C prevajalnikih. Pri znancih sem videl tudi E_LAB na bazi pascala, kateri mi trenutno izgleda bolj prijazen ter bolj podprt z knjižnicami, kot npr. Code Vision AVR. Ali ima kdo izkušnje z E_LABom ?
Hvala za odgovore!
lep pozdrav Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.08 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Za E lab prvič čujem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
micabauc Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.75 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 6:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Je kar simpatična stvar. E-lab pascal
Škoda, da paskal izgublja bitko, ni brezplačnih prevajalnikov.
Po šolah učijo in silijo C++, čeprav je Paskal (Delphi) veliko razumljivejši in preglednejši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tejko Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.46 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
C in C++ učijo zato, ker se razvija. Sintaksa jave in C# je zelo podobna C-jevski. Pascal je nažalost "muzejski" jezik. O razumljivosti in preglednosti, pa lahko debatiramo v nedogled......
LP Matej _________________ Vseh čarov čar, ELEKTRIČAR!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je bil standardni jezik Cobol. Potem je bil dolgo bog in batina Fortran. Sledil je Pascal. Čez čas bo postal zgodovina tudi C (++,#,...) in ga bo nadomestilo kaj drugega.
Če hoče človek programirati, mora poznati logiko programiranja. Brez pravega pristopa ne da noben še tako dober programski jezik pravega rezultata.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.08 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar programiram nekaj v C (Codevisionavr) in istočasno v Delphi. Oba potrebujem v istem projektu. Če v enem nekaj dodam/spremenim moram tudi v drugem ustrezno dodati/spremeniti.
Razlika sintaks me, presenetljivo, ne moti. Večji problem mi delajo algoritmi sami, tu se moram bolj potruditi.
Takaj to pišem ? Zato, ker je to neposreden dokaz, da je kodiranje trivialna stvar, če je le algoritem jasen in izdelan. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PawMan Neznanec

Pridružen-a: Sre 07 Nov 2007 22:32 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi nekaj vprasal glede teh compilerjev.
Jaz bi rad uporabljal CodeVisionAvr,pa me zanima,ce je mozno uporabljati Assembler in C hkrati?
Ker se nobenega od jezikov ne poznam. _________________ Jabolko ne pade dalec od drevesa,
banane pa padejo dalec od palme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno !
Znotraj C kode preprosto napišeš
Koda: |
#asm
ADD R9,R8 // ww1=ww1+nn1;
ADC R6,R4 // ww=ww+nn; + carry !
ADC R7,R5
#endasm |
In prevajalnik to prevede. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Odgovor je torej: "da"  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PawMan Neznanec

Pridružen-a: Sre 07 Nov 2007 22:32 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2007 2:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Lepo to.Sam najprej si moram hardwer zrihtat.Sk-200 ze imam,zdaj pa se experimentalna plosca. _________________ Jabolko ne pade dalec od drevesa,
banane pa padejo dalec od palme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni