Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 12:15 am Naslov sporočila: Wireless za laptop |
|
|
Pozdravljeni!
Sem lastnik hp comaq nx9010, ki še nima vgrajenega wireless vmesnika.
Trenutno za silo uporabljam wireless usb ključek edimax.
Zakaj za silo? Stvar sicer deluje čisto zadovoljivo(doseg, hitrost) ampak dokler deluje! Zgodi se čisto ob naključnih časih, da računalnik ob uporabi tega ključka zmrzne. To se dogaja že od nakupa ključka(vmes je bil tudi "reinstall" sistema).
Časi so od nekaj minut pa do ure normalnega delovanja.
Računalnik je treba izklopit s tipko za vklop na drugo se ne odziva.
Je kdo imel podobne probleme? Jih je komu uspelo rešiti?
V glavnem iščem nadomestek. Kaj predlagate?
Če obstajajo usb ključki, ki delujejo kot je treba so mi skoraj bolj zanimivi kot pcmcia, saj jih lahko uporabim tudi na kakem stacionarnem računalniku.
Rabim vaše predloge/izkušnje.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek instaliraj točno po navodilih zadnjo verzijo driverjev za točno ta adapter, ki jo dobiš na webu proizvajalca. Pred instalacijo deinstaliraj staro verzijo po navodilih za deinstalacijo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko zmrzne rač. potegni ključek ven in se bo "odmrznil". Vsaj takšne izkušnje imam jaz s katerokoli USB napravo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko je pa ta tvoj računalnik star oz. kakšen procesor ima?
Imam slabe izkušnje z usb wifi vmesniki na starejših računalnikih. Preizkusil sem tri različne ključke različnih proizvajalcev - na novejših računalnikih so vsi delovali brez problema, na enem precej starem (p200mmx) je samo eden sploh zaznal omrežje, na enem malo novejšem (celeron 433) je povezava odletela ob vsaki mali obremenitvi sistema, na še malo novejšem (ibm, p3 933) pa večinoma normalno dela, razen če je procesor obremenjen blizu 100%, potem tudi odleti povezava.
Zgleda, da ti usb wifi ključki kar rabijo nekaj procesorske moči, da sploh normalno delajo, sploh tisti s čipovjem, ki skoraj vse delo preloži na glavni procesor ... to se še toliko bolj vidi, če omrežje uporablja kakšno wep, wpa kodiranje.
Si se poskusil povezati v kakšno odprto omrežje (brez zaščite oz. kodiranja)?
Si prepričan, da ti rač. zablokira ob naključnih časih? Kaj takrat ponavadi počneš? Ti zablokira, če zapreš vse programe, odpri samo cmd in napiši 'ping -t www.arnes.si'?
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41 Prispevkov: 132 Aktiv.: 0.57 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam malo novejši model nx9030 z vgrajeno mini wifi kartico Intel-2200-Pro-Wireless-Mini-PCI katera dela res odlično.
Preglej, če ima možnost vgraditve take kartice. Seveda rabi tudi anteno.
Če ne pa PCMCIA WLAN kartica katere so baje bolj zanesljive od ključkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problemi glede driverjev, inštalacije in deinštalacije so mi znani. Problem je ker nekih novejših driverjev se niti ne dobi(oziroma jih jaz nisem uspel dobiti).
Ko računalnik zamrzne ne preostane drugega kot da ga izključim z tipko za vklop/izklop. Ključek sem testiral tudi na domačem računalniku, ker je sicer ključek tudi po določenem času zablokiral ampak je računalnik deloval naprej. Če sem ključek iztaknil in vklopil nazaj se je povezava normalno vzpostavila nazaj. Časi so naključni, neodvisni od dejavnosti na računalniku(lahko je samo prižgan in povezan na mrežo in bo zamrznil).
Sem že rahlo obupal nad tem ključkom tako da bi nabavil nekaj drugega a se bojim podobnih rezultatov.
Torej tisti, ki uporabljate podobno opremo prosim če svetujete.
Hvala!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel najmanj problemov s ključkom Level One WNC-0301 USB. Dela tako z windowsi kot linuxom, če je le računalnik dokaj nov (drugače zaradi preslabotnega procesorja prekinja povezavo). Do sedaj mi še ni zablokiral niti enkrat. Podpira vse možne enkripcije, tudi WPA2.
Poglej, če ga še kje prodajajo, moraš pa vedeti, da tile proizvajalci z veseljem menjajo čipe v teh ključkih, ime izdelka pa ostane isto. Moj ima zd1211 čip (na žalost obstaja tudi več variant tega čipa ).
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tudi moj ima eno od izvedb tega čipa. Očitno ne najboljšo.
Hvala za info!
Pcmcia kartic nihče ne uporablja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam na svojem starem IBM prenosniku Asusovo PCMCIA wi-fi kartico in deluje brezhibno, brez prekinitev. Zanjo sem se odločil ravno zato, ker ima prenosnik le en USB priključek, ki ga uporabljam za povezavo z zunanjim diskom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70830.71
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2008 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
No počasi se nabirajo mnenja... Se bo lažje odločiti.
Verjetno se bom odločil za eno od pcmcia kartic, saj dveh napol delujočih usb ključkov res ne rabim.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audio Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: kp
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 1:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Pcmcia asus na compaq n610c deluje dobro cena cca25evro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cimer Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07 Prispevkov: 122 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem na prenosnikih uporabljal PCMCIA kartico Level ONE vedno brez težav. USB pa po mojih izkušnjah deluje dobro dokler se Windowsi ne odločijo, da je treba iti "počivat". Iz "počivanja" pa se USB zbudijo različno na razlčnih računalnikih.
Jaz ti vsekakor svetujem PCMCIA za prenosnik. _________________ Lep pozdrav!
Marko S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK najlepša hvala za vsa mnenja!
Torej potrdili ste moje prepričanje da je bolj pametno nadaljevati s pcmcia karticami. Sploh pa ker cene teh stvari sploh niso več tako grozne. Počakam še na kakšno mnenje potem pa se odločim!
Hvala vsem!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Feb 01, 2008 11:42 am Naslov sporočila: reklamacia |
|
|
Če problematičen ključek nisi kupil predolgo nazaj, ga lako komot reklamiraš pri prodajalcu in zahtevaš zamenjavo / denar / protivrednost (pcmica). Sicer lahko poskusiš tudi pri servisu in uveljaviš garancijo, kjer v primeru, da zadeva ne deluje [slovenščina je zame španska vas] dobiš vsaj denar nazaj.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|