|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vimc Član

Pridružen-a: Tor 06 Nov 2007 7:53 Prispevkov: 54 Aktiv.: 0.25 Kraj: SLOVENIJA
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2007 9:12 am Naslov sporočila: Težava pri vklopu |
|
|
pri vklopu računalnika se mi monitor ne vžge. potem ko mašino resetiram ( cca. 4x) pa se mi monitor zalavfa.
ugotovil se monitor ni kriv za nastalo situacijo!
Ali ste se že srečali s čim podobnim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2007 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Sumljivo delujoca graficna ? Zamenjaj jo z eno preprosto in preizkusi ponovno.
Ne deluje ti lahko zaradi tega, ker je defektna graficna ali pa zaradi tega, ker je defekten napajalnik oz. motherboard. Kaj tretjega ne more biti, ce monitor res ni nic kriv, PCU in RAM pa sta tudi OK. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2007 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Če je računalnik navit, se lahko dogajajo podobne stvari. Nastavi hitrosti, frekvence, čase in ostalo na normalne vrednosti. Za CPU, RAM, VGA in ostalo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2007 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
zamenjaj grafično kartico.
Če se ne bo boljše, išči vzrok drugje (napajalnik, vga kabel, monitor,...). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Moje izkušnje z tega je, da je napajalnik ali pa matična plošča (napihnjeni kondenzatorji). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vimc Član

Pridružen-a: Tor 06 Nov 2007 7:53 Prispevkov: 54 Aktiv.: 0.25 Kraj: SLOVENIJA
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
HVALA, bom poizkusil in sporočim rezultate in moje videnje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povsem enaki simptomi se dogajajo na računalniku enega društva v bližnji okolici. Nerodno je, da mi ne pustijo "šariti" po računalniku, da bi odprl ohišje in pogledal v drobovje... Garancija... .
Računalnik je praktično ves čas priklopljen na 230V, a je ugasnjen. Prižgejo ga enkrat do dvakrat na mesec za par ur, star je cca 3leta.
Kaj je za računalnik boljše (če je enkrat na mesec prižgan) - da je brez napetosti, ali da je napetost na njemu? Je dovolj izklopiti stikalo na zadnji strani (prekine eno žico), ali raje stikalo na podaljšku (prekine fazo in nulo)?
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje je izpuliti vse napajalne kable iz vtičnice/razdelilca. Zmanjša verjetnost zadetka z iskro, ki preskoči izključeno stikalo v razdelilcu. To velja še posebej poleti, ko treska.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni