www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows XP ne prikaže USB ključka
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.73
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 10:28 pm    Naslov sporočila:  Windows XP ne prikaže USB ključka Odgovori s citatom

Windows XP SP3 mi, ko vstavim USB ključek, ne prikaže ikonice v "My Computer" vse kaj naredi je to da se sliši tisti zvok "biiip" ko vstavim kjuček. Probal sem z večimi ključki, vendar pri vseh isto. Če pa priklopim USB zunanji disk WD, pa mi ga normalno prikaže. Ker kar nekaj časa nisem mogel uporabljati USB ključka, sem se odločil da na novo namestim XP-je, kar je pomagalo. Vendar ko sem inštaliral deamon tools, imam spet isti problem. (nimam želje še enkrat nameščati windowsov Mad ).
Kaže tako kot da sedaj windows neve dodeliti pogona. Probal sem že tisto da bi zadevo porihtal v "disk management" vendar mi ga tam ne prikaže.

Ima kdo kakšno idejo kako bi lahko zadevo uredil?

Lp, Primož
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi, če USB ključ sploh deluje. Imel sem primer z 4GB Kingstonom (za 11€), mi ga pa nekega belega dne sistem ni več prepoznal.. Enako, "biip" in potem nič. No, čez čas je še to nehalo, je samo kazalo, da je priklopljen "Unknown Device" - neznana naprava.
Če imaš možnost, poskusi ta ključek na kakem drugem računalniku Smile

LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 11:13 pm    Naslov sporočila:  Re: Windows XP ne prikaže USB ključka Odgovori s citatom

primozsu je napisal/a:
Probal sem že tisto da bi zadevo porihtal v "disk management" vendar mi ga tam ne prikaže.

To pa ni prevec dobro Sad Se v Device Managerju medij sploh pokaze ali ne ? Moral bi biti kot "Mass storage device" pod USB.

primozsu
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2009 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Dexboy
Kjuček normalno deluje na drugih računalnikih, kot sem napisal ni pomembno kateri kjuček vstavim v računalnik na vseh je isto.

@Sokrat
V Device Managerju mi ga pokaže pod USB in Sorage Volumes

Kot sem že rekel je problem verjetno to, da mu neve windows dodeliti črko pogona ker mu jo je deamon tools vzel.
Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2009 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isti problem sem imel z vgrajeno kamero na NOVEM prenosniku . Ni mi pokazal kamere v device managerju . Ko sem na novo instaliral sistem je bila kamera prisotna vendar je bila slika obrnjena na glavo . Instaliral sem najnovejši gonilnik za to kamero potem pa je zopet izginila . Problem sem rešil tako , da sem prenosnika nesel nazaj in zamenjal z drugim.
Najverjetneje problem tiči v gonilnikih , ki jih računalnik naloži ob startu .

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2009 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa pod Disk drives ga tudi vidis ? Ce ga, ti pod Properties -> Volumes (klikni Populate spodaj) pokaze vsebino (particijo) ali ne ?

Ce ga vidis tam, bi ga moral videti tudi pod Disk Management (Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management) na desni strani zgoraj. Tam mu lahko dodelis poljubno crko, ce je prejsnja ze zasedena.

eagle
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:38
Aktiv.: 0.20
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2009 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj imaš morda črko pogona "F" zasedeno??
Sem doživel tudi to, da je moral ključ met prav "F" črko pogona drugače ga nisi videl.
Kar se pa tiče "unrecognized device" oz "unknown device" je pa v računalništvu vse več. Dogaja se pri ključih, tiskalnikih, ...
Vzrok??? KDO VE
Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 16, 2009 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je . Tudi meni je za kamero pisalo unknown device.
Nekje sem bral , da se to da poštimat v registru , da ti naloži ustrezne driverje . Ampak sam se nebi spuščal v registre brkljat Razz

primozsu
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 17, 2009 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Sokrat
Slika bo povedala največ.

KLIK

@eagle
Črko "F" mi je zasedl deamon, vendar sem jo sedaj zbrisal, pomagalo pa ni.

Še kakša ideja?
Nazaj na vrh
primozsu
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2009 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo obujam temo. (se mi neda še enkrat zaradi tega nalagati windowse)
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Status: Unreadable...

Kakor sem gledal po stricu Googlu, se to zelo rado zgodi, če se USB ključek izklopi, medtem, ko se nanj pišejo podatki... V večini primerov, uporabnikom ni preostalo drugega, kot nakup novega ključk oz. uveljavljanje garancije. Nekdo je imel zelo pomembne podatke in so mu prestavili glavni spominski čip na drug ključek, vendar je drago plačal - pa še to se mu je zgodilo, ker se "prepognil" USB ključ in se je poškodovalo vezje... Prebral sem 8 forumov, samo ta je potem deloval. Sad

Žal Sad

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
primozsu
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
Status: Unreadable...

Kakor sem gledal po stricu Googlu, se to zelo rado zgodi, če se USB ključek izklopi, medtem, ko se nanj pišejo podatki... V večini primerov, uporabnikom ni preostalo drugega, kot nakup novega ključk oz. uveljavljanje garancije. Nekdo je imel zelo pomembne podatke in so mu prestavili glavni spominski čip na drug ključek, vendar je drago plačal - pa še to se mu je zgodilo, ker se "prepognil" USB ključ in se je poškodovalo vezje... Prebral sem 8 forumov, samo ta je potem deloval. Sad

Žal Sad

Nisi vredu prebral cele teme. V prvem postu sem napisal da je pri vseh kjučkih enako (sem probal s tremi ključki). Tega sicer izrecno nisem povedal, da ta ključek drugje dela povsem normalno.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2009 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem sele opazil, da si sliko pripel preko povezave.

Na njej je (desno spodaj v relevantem oknu) videti samo CD - je to res vse, kar se tam vidi ali si samo ti odscrollal cisto do konca spiska ? Normalno bi moral videti vsaj se disk, na katerem je namescen OS, verjetno pa tudi tvoj izginuli USB kljucek (in sicer pod istim imenom, kot ga ima v Device Managerju, ko ga prikljucis). Je tam ali ga ni ?

primozsu
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, tam je samo CD. (ne morem nikamor "scroolati", ker niti ni "pomikalke").
V Device Managerju se ga vidi pod imenom "A-DATA USB..." (na sliki se vidi)

Tam ko je "status: Unreadable", tako mi napiše tudi pri obeh diskih, ki sta vidna na sliki.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2009 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če niti glavnega diska ne vidiš, potem si nekaj hudo zaštrikal.
Takole gre ...
- zapri vse programe
- F1, malo počakaj
- desno med "Pick a task" najdeš "Undo changes to your computer with System Restore"
- izbereš datum, preden si inštaliral Daemon
- slediš navodilom, sistem se restarta
- ne inštaliraš več Daemona. Obstajajo alternative.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni