|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.94 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 8:40 pm Naslov sporočila: Motorčki disketnih pogonov ? |
|
|
Ali je že kdo uporabil motorčke iz disketnih
pogonov v kakšni samogradnji?
Ali bi se jih dalo uporabiti za 180 stopinjsko
nastavljanje vrtilnega kondenzatorja?
Hvala, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.90 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda so se uporabljali.
Koračni iz 5.25" disketnih enot za pogon
prvega CNCja
Lp,R |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
In ali jih je sploh še možno kje dobiti? Pogostoma se spomnim, da bi se iz teh motorčkov dalo nekaj narediti za gravirat kakšne motive, pa se spotaknem ob prejšnje vprašanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
špljc Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 13:42 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem enega Malo preveč ambiciozno raztavil, tako da sem se znebil tudi krmilnega dela. Ostala mi je samo ploščicas samim motorčkom. Če kdo najde oznake za tistih 15 pinov (sklepam da so sami motorčki večinoma enaki) se priporočam. Saj bi pogledav povezave, pa jih je nekaj pod tuljavami, na stricu googlu pa nisem kaj dosti našel (vsaj za moj primer ko sem vse razstavil). Motorček mi je pa že ratalo zavrteti s sinusno napetostjo pa kondenzatorjem z fazni zamik. Če mi uspe najti oznake pinov se bo mogoče dalo malo poigrati z uC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni