www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siemens C75, display in voda

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piflar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56
Aktiv.: 1.15
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 8:55 pm    Naslov sporočila:  Siemens C75, display in voda Odgovori s citatom

Pozdrav,
potrebujem pomoč. Sicer niti ne vem, če se da kaj veliko pomagati pa vseeno (vem, da ste znalci na tem forumu Wink ). Torej moji dragici je padel mobitel v vodo. Lepo sem ga posušil in vse, nakar sem vstavil noter baterijo in na njeno grozo opazil, da displej ni več osvetljen. Sprobal sem z nastavitvami osvetlitve v softweru pa ni nič drugače. Od 0% do 100% je čisto enako. Tako da sklepam, da je napaka nekje v vezju. Prilagam slike zadnje strani displeja. Opazil sem, da so nekateri elementi (upori ali diode, ne vem kaj točno so) malce zoksidirani. Sprva sem sicer mislil, da so šle diodice, ki osvetljujejo displej. Teh sploh ne najdem nikjer, očitno so znotraj ohišja samega displeja, ki je pa precej kompakten. Kaj naj (če sploh kaj)?

Hvala vsakomur, ki se mu da pomagati.

Lep pozdrav.

pc200055.jpg
 Opis:
zadnja stran displeja
 Velikost datoteke:  472.33 KB
 Pogledana:  3 krat

pc200055.jpg

pc200051.jpg
 Opis:
oksidirani elementi
 Velikost datoteke:  472.97 KB
 Pogledana:  8 krat

pc200051.jpg

pc200054.jpg
 Opis:
ohišje displeja - sprednja stran
 Velikost datoteke:  313.82 KB
 Pogledana:  3 krat

pc200054.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iskreno povedano ti se najbolje splača kupiti drugi display

Primer ko je display 10 €

http://www.bolha.com/oglas2856748

Ekranov se v bistvu ne popravlja (vsaj v mojem primeru ko imam servis gsm aparatov) ampak zamenja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidiš, sploh nisem pomislil, da bi ga lahko na bolhi dobil. Nisem ga pa hotel odnesti na servis v svoj kraj, ker bi na koncu plačal kot za nov telefon.

Hvala!
Nazaj na vrh
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa misliš, da je kriv displej (glede na slike) ali kaj drugega. Da ne bom na koncu ostal z dvema displejema, ki ne svetita.

lp
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želiš lahko pripelješ telefon v Brežice pa ti ga jaz gratis pregledam, če želiš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, zmenjeno. Pošlji mi kam naj pridem na PM.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni