www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Potrebujem pomoč pri priklopu AR Blaupunk alfa 937 high

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 10:10 pm    Naslov sporočila:  Potrebujem pomoč pri priklopu AR Blaupunk alfa 937 high Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam en velik problem. Imam avtoradio alfa 937 high , ki je original v alfi 147.
Proizvajalec radija je blaupunkt. Zadevo sem vzel ven iz avta in jo hotel priključiti na usmernik doma. Ko sem radio priklopil doma se je na ekrančku pojavil napis CANCHECK ! Karkoli stisnem se ne zgodi nič. Baje sta tukaj problem CAN A in CAN B.

Ali mogoče kdo ve kako zagnati radio doma???
Prosim za kakršen koli nasvet. Ko pa radio priklopim v avtu pa deluje brez problema,problem ga je samo zagnati doma na usmerniku.
Mogoče obstaja kaka premostitev signala ali kaj podobnega....

Prosim za nsvete,ker sem že skoraj obupal

Hvala

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priklopi še vse ostalo, vsaj zvočnike priklopi gor, dva ista ne različna... potem pa še napajanje...meni je 1x to clarion naredil, zaznal, da radio ni priklopljen, kot bi moral, in napisal CHECK WIRES... Samo to je...
LP!

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta avtoradio očitno komunicira z vozilom po CAN protokolu (CAN bus). Če avtoradio prepričaš, da je priklopljen na avto, bi morda celo deloval Wink (beri: 120ohm terminacijski upor na linijo)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Radio ne bo delal v drugem avtu, kar preverja po can-u. Možnost je izklopiti cancheck.

Pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To zadevo potrebujem priklopiti na napajalnik v servisu ker je šel en ali več izhodov in bi moral to probati. Pa sem se obrnil na forum če mogoče veste kako bi to rešil Very Happy. Da nebi sedaj klical možakarja da bi pripeljal avto da bom lahko probal.
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj so govorili o istem problemu. Mogoče lahko kaj razbereš Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To stran sem tudi sam že našel. Sam imam pa problem da ne znam cerilice in njihovega jezika. tak da je za mene ne koristna Very Happy.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2008 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskusi ga priklopiti tako kot sem napisal...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni