|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 3:14 pm Naslov sporočila: Client za OS Symbian UIQ3 |
|
|
Lep pozdrav!
Ali kdo mogoče kaj več ve o odjemalcu (client-u) za OS symbian UIQ3 (npr. za mobitel P990i). Brez njega se ni moč povezati na Eduroam omrežje, ali pač? Kakor jaz vem, se ni možno brez njega. Obstaja pa tudi ne, se pravi, da se nikakor ne morem povezati na to omrežje?
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 6:21 pm Naslov sporočila: Re: Client za OS Symbian UIQ3 |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
Ali kdo mogoče kaj več ve o odjemalcu (client-u) za OS symbian UIQ3 (npr. za mobitel P990i). Brez njega se ni moč povezati na Eduroam omrežje, ali pač? Kakor jaz vem, se ni možno brez njega. Obstaja pa tudi ne, se pravi, da se nikakor ne morem povezati na to omrežje?
|
Joj, kako to sprašuješ, po moje večina ljudi na forumu ne razume, kaj bi sploh rad.
Če sem uspel razbrati, kaj pišeš -- sprašuješ, če za telefon P990 potrebuješ wpa supplicant (802.1x odjemalca) za brezžično omrežje eduroam.
Če bi pogledal tukaj:
http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/navodila-za-povezavo
bi videl, kakšne so zahteve za eduroam.
Potem pa na telefonu preveri, če podpira zahtevane varnostne protokole.
Tukaj pa imaš podprte protokole telefona, sicer P1i, vendar sta si z P990 zelo podobna:
Citiram: |
For connection to a private network in the office or at home, Sony Ericsson P1 supports the following encryption/authentication methods:
• WEP
• Shared WEP
• Dynamic WEP
• WPA Personal and WPA2 Personal
• WPA Enterprise and WPA2 Enterprise
As regards the ‘WPA Enterprise and WPA2 Enterprise’ authentication methods, the following network authentication support apply:
• EAP-TTLS
• PEAP with EAP-MS-CHAPv2
• PEAP with EAP-GTC
• EAP-TLS
• EAP-SIM
• EAP-AKA
Setting up more complex settings for infrastructure and ad-hoc modes is simplified by the use of a wizard that presents relevant options after each selection is made. For example, a WEP key selection screen follows the selection of shared encryption.
Virtual private networks software is supplied for use with WLAN in Infrastructure network mode.
|
Kolikor je meni znano, (zaenkrat) ne deluje, ker na Symbian/UIQ telefonih ni podprt tuneliran PAP. Pojdi težit symbianu in/ali arnesu, naj ali dodajo PAP v operacijski sistem ali uporabijo/dodajo druge protokole za eduroam. (ne vem, zakaj niso uporabili PEAP z EAP-MSCHAPv2, ki je kar pogost v omrežjih z WPA ...)
Ti pa lahko povem, če dela z novejšimi telefoni, ko bom kupil P1 ... čez kak teden ali dva.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem šel na stran od eduroam-a in sem prebral vse kar tam piše, ampak sem mislil, da vseeno obstaja kakšna alternativa (kakšen program), ki bi to vseeno omogočal. P990 sem namreč malo tudi iz tega razloga kupil, ker sem predvideval, da se bom lahko z njim povezal na eduroam. Če bi se pa zdej odločal za nakup, bi se pa definitivno odločil za nakup telefona z windows mobil 5 (6), ker pri teh pa ni problema s tem. A na NeoWlan se pa tudi ni možno povezati? Vsaj meni še ni uspelo do zdaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni