www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Client za OS Symbian UIQ3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 3:14 pm    Naslov sporočila:  Client za OS Symbian UIQ3 Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Ali kdo mogoče kaj več ve o odjemalcu (client-u) za OS symbian UIQ3 (npr. za mobitel P990i). Brez njega se ni moč povezati na Eduroam omrežje, ali pač? Kakor jaz vem, se ni možno brez njega. Obstaja pa tudi ne, se pravi, da se nikakor ne morem povezati na to omrežje?

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 6:21 pm    Naslov sporočila:  Re: Client za OS Symbian UIQ3 Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:

Ali kdo mogoče kaj več ve o odjemalcu (client-u) za OS symbian UIQ3 (npr. za mobitel P990i). Brez njega se ni moč povezati na Eduroam omrežje, ali pač? Kakor jaz vem, se ni možno brez njega. Obstaja pa tudi ne, se pravi, da se nikakor ne morem povezati na to omrežje?

Joj, kako to sprašuješ, po moje večina ljudi na forumu ne razume, kaj bi sploh rad.

Če sem uspel razbrati, kaj pišeš -- sprašuješ, če za telefon P990 potrebuješ wpa supplicant (802.1x odjemalca) za brezžično omrežje eduroam.

Če bi pogledal tukaj:
http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/navodila-za-povezavo
bi videl, kakšne so zahteve za eduroam.
Potem pa na telefonu preveri, če podpira zahtevane varnostne protokole.

Tukaj pa imaš podprte protokole telefona, sicer P1i, vendar sta si z P990 zelo podobna:
Citiram:

For connection to a private network in the office or at home, Sony Ericsson P1 supports the following encryption/authentication methods:
• WEP
• Shared WEP
• Dynamic WEP
• WPA Personal and WPA2 Personal
• WPA Enterprise and WPA2 Enterprise

As regards the ‘WPA Enterprise and WPA2 Enterprise’ authentication methods, the following network authentication support apply:
• EAP-TTLS
• PEAP with EAP-MS-CHAPv2
• PEAP with EAP-GTC
• EAP-TLS
• EAP-SIM
• EAP-AKA

Setting up more complex settings for infrastructure and ad-hoc modes is simplified by the use of a wizard that presents relevant options after each selection is made. For example, a WEP key selection screen follows the selection of shared encryption.

Virtual private networks software is supplied for use with WLAN in Infrastructure network mode.

Kolikor je meni znano, (zaenkrat) ne deluje, ker na Symbian/UIQ telefonih ni podprt tuneliran PAP. Pojdi težit symbianu in/ali arnesu, naj ali dodajo PAP v operacijski sistem ali uporabijo/dodajo druge protokole za eduroam. (ne vem, zakaj niso uporabili PEAP z EAP-MSCHAPv2, ki je kar pogost v omrežjih z WPA ...)

Ti pa lahko povem, če dela z novejšimi telefoni, ko bom kupil P1 ... čez kak teden ali dva.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2007 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem šel na stran od eduroam-a in sem prebral vse kar tam piše, ampak sem mislil, da vseeno obstaja kakšna alternativa (kakšen program), ki bi to vseeno omogočal. P990 sem namreč malo tudi iz tega razloga kupil, ker sem predvideval, da se bom lahko z njim povezal na eduroam. Če bi se pa zdej odločal za nakup, bi se pa definitivno odločil za nakup telefona z windows mobil 5 (6), ker pri teh pa ni problema s tem. A na NeoWlan se pa tudi ni možno povezati? Vsaj meni še ni uspelo do zdaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni