|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2004 11:58 pm Naslov sporočila: PIC interni RC oscilator - slaba izkušnja |
|
|
Tole kar bom napisal mi je vzelo najmanj 4 ure Ta moja izkušnja zna mogoče komu priti prav. Delal sem eno aplikacijo, ki zahteva dokaj točen clock. (vzrok, da nisem uporabil kristala je bil pred vsem prostor) Uporabljen je bil PIC12F629 kot oscilator sem uporabil interni RC. Stvar je delala na testni plošči brez problema. Ko sem vse skupaj dal na TIV zadeva ni več funkcionirala. Seveda sem 10x pregledal TIV, če sem morda naredil kako napako...najzanimivejše šele pride... za tole bi lahko rekel saj ni res pa je... Po vsemogočem testiranju - menjava elektrolitov stabilizatorjev ... sem za foro prilotal eno podnožje za PIC ki je bilo na ca. 50mm žičkah. Ko sem dal pic v to podnože je v moje začudenje stvar začela normalno delovat. ... Kaj se je pravzaprav zgodilo ... Vzel sem frekvencmeter sprogramiral fuse tako, da sem imel na GP4 clkout. Pomeril sem frekvenco. Ko sem dal PIC na podnožje direk na TIV je bil clkout 990khz (3.960Mhz) - frekvenca je bila prenizka. Na podnožju na žičkah pa je bila 996khz (3.984Mhz) Torej frekvecna internega RC oscilatorja je kar precej odvisna od kapacitivnosti vezic. Torej , v koliko potrebujete kolikor toliko točen clock interni oscilator za to nikakor ni primeren. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni