|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
d0nkEy Neznanec

Pridružen-a: Sob 22 Dec 2007 0:07 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 12:10 am Naslov sporočila: Oddaljeno upravljanje temperature |
|
|
No gremo tkole
Moja oče ma pač nekje v slo vikend. Ta vikend ima pač logično elektronski uravljalec toplote. No [slovenščina je zame španska vas] pa mene zanima če je možno pač preko katere naprave (npr. telefona) temperature vikenda upravljati iz doma, ki je ca 150 km proč? Pač da bi se človek odločil: hm... čez 2 uri grem na vikend. no in potem bi ta osebek hotu od doma predhotno nastaviti temperaturo vikenda na npr. 18 stopinj celzija. Je to mogoče? Ok vem da je mogoče, zanima me samo pač kako bi to naredil? Katero podjetje prodaja potrebne naprave za omogočanje le tega.
Slišal sem že za podjetje Frantar (nism 100% če se tako napiše).
Imate kakšne ideje kdo pač nudi to zadevo?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema naredit, mikrokontroler, GSM modem in upravljanje preko SMS sporočil.
Imam narejeno podobno aplikacijo za nadzor temperature v oddaljenih napravah na avtocesti, kjer preko SMS lahko preverjam temperaturo, status ventilatorjev, grelca (ju tudi prisilno vklopim ali izklopim) ter nastavljam meje za vklop in izklop.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
d0nkEy Neznanec

|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
no ok mogoč [slovenščina je zame španska vas] narobe pojasnu zadevo.
[slovenščina je zame španska vas] jst ne bi rd tega sam pač naredu. ampk [slovenščina je zame švedska vas] pač ker nimam velik znanja s področja me zanima če obstaja kakšno podjetje, ki to bolj... serijsko izdeluje?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek popravi oba pispevka v slovnično obliko tako, da se ju bo dalo razumeti!!!!!!
Potem pa dalje...
Za dobro ceno (recimo ene 400 EUR) je na tem forumu po mojem precej članov, ki so sposobni to narediti (tudi jaz sam ).
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
d0nkEy Neznanec

|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz srca se opravičujem za vse slovnične napake...
No pa nazaj k stvari. Našel sem podjetje, ki se ukvarja izključno s pametnimi hišami.
http://www.comfortclick.com/index.html
Mogoče kdo pozna to podjetje? Izkušnje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne opravičuj se, raje jih popravi, sicer bo vse skupaj letelo v smeti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 6:06 pm Naslov sporočila: Niso to napake |
|
|
Niso to slovnične napake, to si namenoma tako napisal. Napako ne narediš namenoma.
Ja, pri C*onradu dobiš tako napravo, če jo hočeš kupit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Take zadeve med drugimi izdeluje in prodaja tudi firma Pinkerton iz Kranja
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni