|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pkucler Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.50 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 3:53 pm Naslov sporočila: Izobraževanje na višjem, visokem oz. un. nivoju |
|
|
Živjo
Upam, da sem na pravi spletni strani in, da se lahko zanesem na vaš nasvet. Letos sem naredil srednjo ekonomsko šolo (3+2) in, ko pa se je blo treba nekje sredi šolskega leta odločat kam naprej pa čista tema, saj me ekonomija nikar ni vlekla so me pa zanimale smer strojna, elektro, mehatronika in računalništvo ravno zaradi lažje zaposlitve. Toda tukaj je pa spet problem, ker nimam pred znanja in bi mogu na začetku študija začeti s 200 procenti, če ne se lahko, kar poslovim. Sploh pa fizika in matematika k mi ne gresta no v srednji sem nekako že prišel skozi s tisto dvojko.
No na koncu sem pač dal v prvo prijavo za višje šole strojna v Postojni, potem Mehatronika v kranju a Oktobra nisem šel študirat in sem si raje poiskal neko delo, zdaj delam ampak bi rad še hodil v šolo, da ne govorim o visokah k sem na vsaki fakulteti odletel ravno zaradi uspeha in mature.
Sicer, če nebi šel študirat od teh naštetih fakultet sem pa celo razmišljal, da bi naredil prekvalifikacijo za mehanika samo, če se to sploh splača glede na to, da nekateri delodajalci zaposliju tud priučene delavce s srednjo šolo.
Odločit se je težko. Sploh pa danes, k ti vsak mori ti neboš dobu zaposlitve s to izobrazbo, pa teh je preveč, pa mladi so težko zaposlivi ja madona kaj je folk-u naj se za sebe briga ne pa, da še drugim mori. Sploh pa tega sranja je povn na net-u.
Ma kdo kaj več informacij kako je s strojno v Ljubljani ali pa Elektrotehniko, ker drug let bi pa res šel nekaj študirat. Kako pa je z dijaki, ki prihajajo iz drugih srednjih šolah.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti matematika in fizika ne gresta ti ravno ne svetujem naravoslovnh smeri - pri nas samo računamo . Če bi pa vseeno rad poizkusil se pa vsedi za kakšno matematično in kasneje fizikalno knjigo, ki je namenjena pripravi na maturo oz. zaključne izpite in jo naštudiraj, ker boš brez tega znanja (vsaj tiste matematične osnove) na faksu pogorel - tudi če boš razumel nalogo je ne boš znal izračunati. UNI je kar zahteven in zahteva dosti samo-discipline za študij, VSŠ pa se mi zdi veliko boljši (sem "preizkusil" oba ) predvsem zaradi večjega povdarka na praktičnih primerih in izpuščanju nepotrebnih stvari pri predavanjih - kakšne hude izpeljave, ki ti čisto nič prav ne pridejo itd.. Sicer je pa to stvar posameznika. _________________ It's electric!
Nazadnje urejal/a Domenius Tor Dec 25, 2007 5:07 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.40 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem preizkusil obe stopnji na Elektro fak v Lj.
Prva ni šla, pri drugi se pa ni nikoli preveč zatikalo. Tako da je ostal grenak priokus, da bi zmogel tudi uni.
Drugače pa veliko pisanja po tabli. Računanja seveda. Najceneje za šolo. Večkrat so se teme v različnih predmetih ponavljale. Pač je treba migat in se niti ne ozirati preveč po sošolcih, ki razlagajo kako "malo" so se učili. Daš svoj maksimum in če ne gre si pozneje ne moreš očitati. V vsakem primeru se učiš zase.
Delam v vzdrževanju in sem zadovoljen. Še posebej s plačo. Tudi službo sem dobil takoj in to za nedoločen čas. Sicer 20 km od doma. Glede na govorjenje in strašenje o službah tega k sreči sam nisem doživel.
Če so me na fakulteti kaj naučili je bilo to, da nikoli ne čakaj nekoga drugega. Če nekaj hočeš moraš premakniti rit.
Že to da sprašuješ po forumu je korak v pravo smer. Naj se ne ustavi tu.
Kolikor jaz vem so predavanja na fakultetah javna. To pomeni da te nihče nič ne sprašuje (pa tudi če bi te). Pogledaš urnik zanimive smeri in greš na predavanje.
Boš že videl kaj tam počnejo in ali se vidiš v temu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucler Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.50 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odg.
Samo še nekaj morate pa tud vedet, da se lahko dvakrat redno vpišeš v prvi letnik potem pa konc samo še izredno, če mam prav.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljše da vprašaš na univerzi. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni