www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC Programmer - USB Connection (Futurlec)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ales6
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 22:36
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 5:44 pm    Naslov sporočila:  PIC Programmer - USB Connection (Futurlec) Odgovori s citatom

Ima kdo izkusnje s sledecim PIC Programmer na USB Connection? Futurlec link

USD$59.00

Zanima me ce ga mogoce ze kdo poseduje oz., ce ima mogoce kdo tako poitivno kot negativno izkusnjo?

Moja osnovna zelja je, da bi PIC programmer podpiral USB, MPLAB like sw ter, da ne rabi dodatnega napajanja razen USB, ce pa podpira se RUNTIME DEBUG mode pa toliko bolje.

Sem kar nekaj casa googlali in ne morem rec, da sem kje zaledil kaksne dobre primerjave, da bi se odlocil za katerega drugega. V primeru, da ima kdo izkusnje s katerim drugim, tudi ce ga je potrebno izdelati, ce lahko poslje url.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi prebral/pobrskal po tem sklopu, bi videl, da je bilo kar nekaj govora o raznih PIC programatorjih. Med drugim tudi o ICD2 klonu, ki deluje preko USB kabla. Če pa imaš željo kupovati potem ti svetujem da vzameš od microchipa kar direktno PicKit2, ki bo pokril večino PIC-ov ki jih boš želel programirati.

Pa še koliko pride PICKIT2 starter kit

Citiram:
Device Total (EUR): 37.87
Shipping: (EUR):
16.72
Handling: (EUR): 5.00
UK VAT: (EUR): 8.94
Total: (EUR): 68.53

Programator, ki ga ti omenjaš verjetno pride iz amerike, kar pomeni tudi dražjo poštnino....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Far*** pride ceneje...DV164120
Sploh če koristiš popust!
LP GJ
Nazaj na vrh
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oziroma tale je še cenejši: http://si.farnell.com/microchip/pickit2promo/development-programmer-promo-w/dp/9945350

LP GJ
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja dal sem samo pobudo, pa še originalno orodje proizvajalca je. Jaz ga namreč že nekaj časa posedujem, naredil sem si pa tudi ICD2 klona in oba služita dobro svojemu namenu. Poleg tega sem si naredil pa še vezje s 40 pinskim textolom, s katerim se da programirati skoraj vse PIC-e 12,16,18 serijo. Za 24 in 33 pa še nisem preverjal pinouta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni