|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ales6 Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 22:36 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 5:44 pm Naslov sporočila: PIC Programmer - USB Connection (Futurlec) |
|
|
Ima kdo izkusnje s sledecim PIC Programmer na USB Connection? Futurlec link
USD$59.00
Zanima me ce ga mogoce ze kdo poseduje oz., ce ima mogoce kdo tako poitivno kot negativno izkusnjo?
Moja osnovna zelja je, da bi PIC programmer podpiral USB, MPLAB like sw ter, da ne rabi dodatnega napajanja razen USB, ce pa podpira se RUNTIME DEBUG mode pa toliko bolje.
Sem kar nekaj casa googlali in ne morem rec, da sem kje zaledil kaksne dobre primerjave, da bi se odlocil za katerega drugega. V primeru, da ima kdo izkusnje s katerim drugim, tudi ce ga je potrebno izdelati, ce lahko poslje url. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi prebral/pobrskal po tem sklopu, bi videl, da je bilo kar nekaj govora o raznih PIC programatorjih. Med drugim tudi o ICD2 klonu, ki deluje preko USB kabla. Če pa imaš željo kupovati potem ti svetujem da vzameš od microchipa kar direktno PicKit2, ki bo pokril večino PIC-ov ki jih boš želel programirati.
Pa še koliko pride PICKIT2 starter kit
Citiram: |
Device Total (EUR): 37.87
Shipping: (EUR):
16.72
Handling: (EUR): 5.00
UK VAT: (EUR): 8.94
Total: (EUR): 68.53
|
Programator, ki ga ti omenjaš verjetno pride iz amerike, kar pomeni tudi dražjo poštnino.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Far*** pride ceneje...DV164120
Sploh če koristiš popust!
LP GJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ja dal sem samo pobudo, pa še originalno orodje proizvajalca je. Jaz ga namreč že nekaj časa posedujem, naredil sem si pa tudi ICD2 klona in oba služita dobro svojemu namenu. Poleg tega sem si naredil pa še vezje s 40 pinskim textolom, s katerim se da programirati skoraj vse PIC-e 12,16,18 serijo. Za 24 in 33 pa še nisem preverjal pinouta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni