|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zigapetric Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Dec 2007 12:04 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 12:19 pm Naslov sporočila: PIC stoparica |
|
|
Lep pozdrav!
A mogoče kdo ve kje bi dobil program(asm, c, basic..) za štoparico? Potrebujem prikaz minut, sekund, desetink, stotink in tisočink sekunde. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Narejeno imaš z AVR. Poglej pod zbirka projektov. klik _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napisat tak program ni posebej velik problem. Mislim, da so primeri tudi na forumu. (nekje bi moral biti en moj kompleten projekt za eno smučarsko...) Seveda pa je vprašanje preveč široko zastavleno.
Zakaj se bo zadeva uporabljala (delavnica, laboratorij, ...) ? Odštevanje časa? Izklop , vklop nečesa po poteku časa?
Štoparica za kake športne prireditve? Kak prikaz? Kak start? kak stop? Zajem podatkov na PC .... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zigapetric Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Dec 2007 12:04 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 10:59 am Naslov sporočila: Opis |
|
|
Prvo hvala za tako hitre odgovore!
Jaz tekmujem v motokrosu in imam doma privatno progo za treninge in kakšno privatno tekmo. Rad bi naredu merilnik časa za vsak krog za 2 dirkača(oz. če mi bo to uspelo bi z moduliranjem oddajnih diod naredu za več voznikov). To bi realizirov z IR diodo(na vsak motor bi obesu svojo) ter sprejemnikom, ki bi bil ob progi( za prvega voznika bi bil 36kHz, za drugega pa 38kHz). Za dolžino svetlobnega snopa in natančnost [slovenščina je zame španska vas] že preveril in deluje odlično. Ko bi voznik prišel mimo sprejemnika bi se sprožil interrupt in začelo štopat, ter shranilo podatke od prejšnjega kroga v pomnilnik. Ko pridem domov iz treninga oz. tekme bi PIC-a prklopu na računalnik, pobral podatke in jih obdelov v C-ju da mi jih izpiše kot txt datoteko.
Jst bi rabu samo program za štetje(min, sec, sec/10, sec/100, sec/1000) in interrupt za začetek/konec merjenja časa ostalo ni tako težka stvar.
No če ima kdo slučajno kakšno podobno kodo za PIC-e, nej mi sporoči oz. nej mi da link od kje je to dobil. Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz tvojega posta sklepam, da znaš programirati. Zato me toliko bolj preseneča dejstvo, da ti je večji problem napisati "števec", kot komunikacijo z računalnikom in obdelavo podatkov.
Če ti manjka ideja, pa takole:
Vsak PIC ima timer in možnost interrupta, ko pride do overflowa. Torej uporabiš kar oscilator (npr 20MHz), kar povzroči povečanje timerja vsakih 0.2us. Lahko pa nastaviš, da se timer ne poveča ob vsakem ciklu. V register, ki vsebuje trenutno vrednost timerja, lahko tudi pišeš. Tako lahko poskrbiš, da se bo timer interrupt zgodil vsako stotinko. Znotraj interrupta pa nato šteješ čas. _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni