www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kondenzator pri avtomatiku

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ghost8000
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Feb 2014 20:11
Aktiv.: 0.04
Kraj: grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 8:36 pm    Naslov sporočila:  kondenzator pri avtomatiku Odgovori s citatom

Pozdravljeni na forumu sem cist nov pa tud o el. nimam kaj dost pojma
doma mam mašino avtomatik a3 mam pa problem ker ni iskre. bral sem že po forumu in ugotovu da je lahko problem kondenzator ce z kablom podrsam po glavi je iskra in rukne te kar zelo kaj bi lahko bil problem imam 3 celotne komplete magneta in el. sicer rabljene ampak ni razlike
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kot večina si ob prijavi samo slepo klikal, kajne? Da bi si prebral PRAVILA , ki si jih moral sprejeti, je pa že preveč, kajne? Niti ni treba prebrati vsega, dovolj je samo PRVA VRSTICA.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ghost8000
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem zdaj sem si prebral pravila. Še vedno pa nimam odgovora na uprašanje
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje Dancing
Torej iskra je, kot praviš, če te "zruka". Si dal na kabel svečko, jo prislonil na ohišje in obrnil motor, da vidiš ali preskakuje? Lahko je zanič svečka, lahko so platine narobe nastavljene...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ghost8000
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svečka dela sem probal z dvema različnima ter ju preizkusil na kosilnici. Ali je možno, da je problem v kondenzatorju ter zakaj in ali je lahko problem v magnetu
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje iskre ne bi bilo ali pa bi bila zelo slaba, če bi bil kondenzator...si preveril če sploh dobi bencin? Pa a je vžig pravilno nastavljen?
Nazaj na vrh
ghost8000
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bencin ni problem ker sploh še nimam iskre in sem mašino dobil pred kratkim če mi lahko poveš kaj več o nastavitvi vžiga da še to preverim
Nazaj na vrh
oldtimer 65
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Jul 2012 15:53
Aktiv.: 1.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://projectmopedmanual.info/Manuals/Tomos/Tomos%20A3%20operation%20manual.pdf

http://www.mopedriders.org/article_view.php?faq=2&fldAuto=27

http://www.mopedriders.org/article_view.php?faq=2&fldAuto=21

za začetek bo Whistle Laughing ...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakaj...tukaj mi nekaj ni jasno..
Citiram:
... ker sploh še nimam iskre

po drugi strani pa:
Citiram:
ce z kablom podrsam po glavi je iskra in rukne te kar zelo

ter:
Citiram:
Svečka dela sem probal z dvema različnima

Torej nekaj od tega ne drži... Whistle Think
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si probal iskro in svečko takole ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kakšnem stanju so platine? Koliko odpirajo platine. (Po podatkih proizvajalca bi morala biti največja zračnost med kontakti platin biti med 0.35 - 0,45 mm, na vrhu grebena odmične gredi) Kdaj začnejo platine odpirati? (Po podatkih proizvajalca 1,5 +-0,2 mm pred zgornjo mrtvo točko) Razmik kontaktov svečke mora biti 0,8 mm, svečka mora biti ustrezna (Bosna F80, BoSCH W4 A2, CHAMPION L82,.....) Za te meritve potrebuješ nekaj orodja: merile lističe ustreznih debelin, kljunasto merilo, digitalno ali navadno...)
Ko boš to ugotovil, napiši izsledke na forum.

ghost8000
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja seveda sem probal tako kot je na sliki, dve svecki sem probal na kosilnici kot sem napisal da sem se preprical ali sta delujoči, z kablom pa sem podrsal po cilindru in se je malo zaiskrilo. Problem sem rešil z nakupom drugega vžiga 50w 12v in stvar deluje kot je treba. hvala za vse odgovore Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni